Timur TARLIĞ/İSTANBUL, - FATİH ilçesiyle birleştirilen Eminönü Belediyesi'nin eski binasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir hafta önce boşaltılan tarihi binayı gençlik merkezi olarak düzenlemeyi planladığı belirtildi.

Binbirdirek Mahallesi Piyerloti Caddesi Numara 15'de bulunan ve 1 hafta önce boşaltılan eski Eminönü Belediyesi binasında, saat 20.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Binadan yükselen dumanı gören vatandaşlar olayı itfaiyeye bildirdi. Tarihi binanın 3. ve 4. katıyla çatısını saran alevler, itfaiyenin 1 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarını vatandaşlar film seyreder gibi takip etti. İtfaiye yetkilileri yangının çıkış sebebinin yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini açıkladı.

GENÇLİK MERKEZİ OLACAK


Fatih Belediyesi ile birleştirilince kapatılan Eminönü Belediyesi binasının tarihi Şerefiye Sarnıcını ortaya çıkarmak amacıyla yıkılması planlanmıştı. Binanın yıkım çalışması geçen yılın 9 Mart tarihinde başlatılmış ancak yıkım gerçekleşmemişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sarnıcın restore edilerek turizmin hizmetine sunulacağını söylemişti. Bizans İmparatoru Theodosius tarafından 428- 443 yılları arasında Bozdoğan Kemeri vasıtasıyla su depolama amacıyla inşa edilen sarnıcın, Binbirdirek Sarnıcı ile bağlantısı bulunduğu belirtildi. Topbaş, "Sarnıcın üst alanı arkeolojik park niteliği taşıyan bir park haline getirilecek. Böylece turistlerin gelebileceği tarihin yansıtıldığı bir alan olarak İstanbullulara hizmet verecek" diye konuşmuştu. Ancak kısa süre önce bina tarihi olarak tescil edilince yıkılmak yerine İBB tarafından gençlik merkezi olarak düzenleneceği belirtildi.


TT (FOTOĞRAF)