Beko Basketbol Ligi’nde Olin Edirne ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında dün Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın sonlarına doğru, pota arkasındaki tribünde bulunan taraftarlardan Mutlu İlke Ülker, iddiaya göre karşılaşmanın hakemine hakarette bulundu. Bunun üzerine tribüne dönen hakem Aytuğ Ekti de taraftara yanıt verdi. Hakem ile taraftar arasında yaşanan sözlü tartışmanın ardından, taraftarlar ile polisle arasında gerginlik çıktı. Olin Taraftarlar Derneği Başkanı Namık Kemal Döneleken tribünde yaşananları daha sonra şöyle anlattı:

"Gerginliğin artması üzerine arkadaşları Mutlu İlke Ülker'i tribünün arka koltuklarına doğru götürdü. Bu sırada tribüne çok sayıda polis sevk edildi. Ancak buna rağmen gerginlik yatışmadı. Görevli polislerden tribüne gelmesi üzerine, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu seyirciler ayrılmak istedi.

Taraftarlardan astım hastası da olan Mutlu İlke Ülker yaşanan kargaşada yere düşerek kriz geçirmeye başladı. Bu sırada polis kriz geçiren taraftarı karga tulumba tribün dışına almak için tuttuğunda sinirlerine hakim olamayan bir başka polis, belindeki copu çıkararak Ülker'e vurmaya başladı. Bu gelişmeleri bir taraftar cep telefonu ile saniye saniye görüntüledi. Taraftarı coplayan arkadaşlarına diğer polisler engel olmak istedi ancak uzun süre başarılı olamadı. "

RAPOR ALDILAR

Olayların yatışmasından sonra Mutlu İlke Ülker polis tarafından, 'görevli memura mukavemet' suçundan gözaltına alındı. Çıkan olaylarda yaralandığını ileri süren 7 polis rapor alarak şikayetçi oldu. Dün geceyi nezarette geçiren ve bugün adliyeye çıkarılan Ülker tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dün oynanan karşılaşmayı ise Olin Edirne 62-74 kaybetti.



FK(LK/AAA)