Olay 2010 yılı 13 Eylül günü Samsunspor ile Mersin İdman Yurdu takımları arasında oynanan 1'inci Lig karşılaşmasında meydana geldi. Samsun 19 Mayıs Stadı'ndaki mücadelenin 41'inci dakikasında VİP tribününden sahaya atlayan Murat Yeşilova, saha kenarındaki Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü olan kardeşi Yüksel Yeşilova'ya bıçakla saldırdı. Kalça ve karnından 6 bıçak darbesi alan Yüksel Yeşilova, hastanede tedavi altına alındı.

Saldırgan Murat Yeşilova, saha kenarındaki çevik kuvvet polisleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TECAVÜZ İDDİASINDA GELİNİNİN DİNLENMESİNİ İSTEDİ

Murat Yeşilova hakkında Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanık hakkında yargılama devam ederken 2011 yılı mart ayında mahkeme, Murat Yeşilova'yı suç vasfının değişme ihtimali olduğu ve cezaevinde kaldığı süreyi de göz önüne alıp tahliye etti.

Duruşmalardaki savunmalarında kardeşini öldürmek istemediği söyleyen Murat Yeşilova, saldırıyı namus meselesi yüzünden yaptığını ileri sürerek, "Onu öldürmek istemedim. Öldürmek istesem bunu her yerde yapabilirdim. Gelinime Almanya’da tecavüz ettiği için onu canlı yayında herkese rezil etmek istedim" dedi. Murat Yeşilova, Almanya'da yaşayan eski gelini 30 yaşındaki Y.A.'nın dinlenmesini talep etti.

GELİN, ALMAN MAHKEMESİNE İFADE VERDİ

Yüksel Yeşilova'nın avukatı ise müvekkili hakkında açılan tecavüz davasına takipsizlik kararı verildiğini ve bunun iftira olduğunu dile getirdi. Ancak mahkemenin, genç kadın dinlenmesi için Alman mahkemelerine geçen yıl yazdığı yazının cevabı geldi.

Alman mahkemesine avukatıyla birlikte giderek ifade veren Y.A., kendisine sorulan "Yüksel Yeşilova size tecavüz etti mi ?" sorusuna başını sallayarak cevap verip, ağlamaya başladığı ve ifadesine ara verildiği belirtildi.

Alman mahkemesi, Y.A.'nın eşi ile 2002 yılında evlendiği ve 2006 yılı Temmuz ayında boşandıklarını, genç kadının kendisine tecavüz etmekle suçladığı Yüksel Yeşilova'nın adı geçtiği zaman kulaklarını tıkadığını, adını söylemediğini açıkladı.

TECAVÜZ DAVASI

Tecavüze uğradığı ileri sürülen Y.A. ifadesinde, polis korumasında hayatına devam ettiğini ve adresini değiştirdiğini belirterek, Yüksel Yeşilova'nın nasıl biri olduğunu bütün ailesinin bildiğini söyledi, mahkemeden isminin ve adresinin Yeşilova ailesinden gizli tutulmasını talep etti. Alman mahkemesi ayrıca genç kadının Yüksel Yeşilova'ya açtığı tecavüz davasındaki ifadesini de ek olarak gönderdi.

Y.A. buradaki ifadesinde Teknik Direktör Yüksel Yeşilova'nın kendisine ilaçlı kola içirip otomobilde tecavüz ettiğini, daha sonra da kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava devam ediyor.