Bir Eylül Sanayi Sitesi’ndeki bir oto-tamirhanesinde çalışan İbrahim Yılmaz (18), kendisi gibi çırak olan arkadaşları Resul Aydın ve Bahattin Seçkin’i (16) de alarak, geçen 18 Aralık’ta 64 LV 672 plakalı motosikletiyle gezintiye çıktı. Sanayi Sitesi içinde, karşıdan gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen Osman Çimen’in kullandığı 45 KP 773 plakalı süt kamyoneti Yılmaz’ın kullandığı motosiklete hızla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle motosikletteki üç arkadaş, ağır yaralandı.

Ambulansla Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan üç arkadaştan yoğun bakım ünitesinde tutulan Resul Aydın’ın, 6 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar durumu ailesine bildirdi. Tabakhane işçisi Nusret Aydın (41) ve eşi Ayfen Aydın (38), acılarını yüreklerine gömüp, Uşak İl Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın’la görüşerek oğullarının organlarını bağışladı. Organ bağışının ardından İzmir Organ Nakil Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçen Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, bağışı ulusal boyuta taşıdı.

Aydın'ın kalbine talip olan İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, uçak tahsisinin yapılamaması nedeniyle, akciğerini isteyen İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise uygun alıcı bulunamaması nedeniyle vazgeçti. Saatler 02.00’yi gösterdiğinde bu defa, pankreas, ince bağırsak ve böbrekler için İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karaciğeri için Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi’nden iki özel ekip karayolu ile Uşak’a geldi.

Kalp için saat 06.00’ya kadar bekleyiş yaşandı. Başkent Üniversitesi Hastanesi kalp için de devreye girdi ve Sağlık Bakanlığı’nın tahsis ettiği helikopterle bir ekip daha Uşak’a gönderildi. Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Atilla Sezgin başkanlığındaki heyet önce, bağışlanan organlardan kalbi ameliyatla aldı. Ardından diğer ekipler, karaciğer, incebağırsak ve böbrekleri de aldı. Pankreas ve akciğer ise zarar gördüğü için alınamadı. Alınan organlardan kalp, karaciğer ve bir böbrek Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi, böbrek ve ince bağırsak da İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne uygun hastalara nakledilmek üzere götürüldü.

KALP 13 YAŞINDAKİ BİR KIZA NAKLEDİLECEK

Operasyonu gerçekleştiren Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Atilla Sezgin, donörden aldığı kalbin 13 yaşında bir kız hastaya nakil edileceğini belirtti.

Organ bağışını yapan aileye teşekkür eden Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sedat Yıldırım ise, “Türkiye’de organ bekleyen binlerce hastamız mevcut. Aydın ailesi onlara bir umut ve ışık oldu. Uşak, bir yılda 4 organ bağışı ile Türkiye’ye örnek oldu” dedi.

Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın ise bağışlanan karaciğerin iki ayrı hastaya nakledilmesinin planlandığını söyledi.

Organların alınmasının ardından Aydın’ın ailesine teslim edilen cenazesi Banaz İlçesi’ne bağlı Yukarı Karacahisar Köyü’ne götürülüp gözyaşları içinde toprağa verildi.



YK(İÖ/AAA)