Taksim Meydanı'daki gerginlik artarak sürüyor. Barikatların kaldırıldığı yönündeki haberlerin ardından Gezi Parkı'na girmeye çalışan protestoculara polis yeniden biber gazıyla ve göz yaşartıcı bombalarla şiddetli bir şekilde müdahale etti.

İstanbul Valiliği'nin CHP'nin Beşiktaş'tan Taksim'e yürüyüşüne ise izin verdiği bildirildi. CHP'nin Kadıköy Meydanı'nda düzenlemeyi planladığı miting iptal edilmiş ve katılımcılara Kılıçdaroğlu'nun Beşiktaş’a gideceği söylenerek, katılımcılar da Beşiktaş'a yöneltilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, "Demokrasilerde istifa edilir. Ağacına sahip çıkanın üzerine biber gazıyla mı gidilir? Polisle mi gidilir, panzerle mi gidilir?" dedi. İstanbul'a gelen Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarda vatandaşların yasalardan kaynaklanan haklarını koruduğunu söyledi.

'Kendisini uyardım'

Başbakan Erdoğan’ın "Türkiye'nin başını belaya" soktuğunu savunan Kılıçdaroğlu ''Dün gece kendisini tekrar uyardım. 'Gezi Parkı’yla ilgili olarak, yargı karar verdi. Karara uyacağını açıkla.' Birinci koşul buydu. 'Polislerini geri çek.' İkinci koşul bu. 'Halk bırak eylem yapsın, enerjisini boşaltsın.' Üçüncü koşul da bu. Hâlâ CHP'yi suçlayarak kendisini kurtaracağını sanıyor. Sen bu ülkenin basına bela oldun Recep Tayyip Erdoğan. Bu milletin yakasından düşme zamanı geldi artık'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan ise "Güvenlik güçlerimizin özellikle biber gazı kullanımındaki yanlışları şu anda bakanlık tarafından zaten incelenmektedir, araştırılmaktadır. Burada bir yanlış var eyvallah. Ancak olay, Gezi Parkı’ndan çıkarılarak, şu anda gelindiği nokta ideolojiktir" açıklamasını yaptı.

DW/AA, BW/BG