Beyoğlu Taksim Meydanı'nda toplanan Halkların Demokratik Kongresi üyesi yaklaşık 40 kişi Dink davasında verilen kararı protesto etti. “Hrant için adalet için bir ses de sen çıkar" yazılı pankart açan grup, “Hrant'ın katili Uludere'de" sloganları attı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu grup adına Beyjan Taşkıran bir basın açıklaması yaptı.


Açıklamada, “Bu haftaya damgasını vuran önemli bir hukuksuzluk olayı Hrant Dink davasının iki tetikçiyi cezalandırmayla bitirilmesi oldu. Oysa MİT, JİTEM, üç ilin valilik ve emniyet müdürlükleri yerel faşist örgütlenmeleri Ergenekon çetesi, çete üyeliğinden yargılanan Kerinçsiz, kışkırtıcı burjuva medya dahil Hrant Dink cinayetine karışmayan yoktur. Cinayet günü en az 5 kişinin olay yerinde olduğu 14 kişinin Trabzon ve farklı yerlerde olayla bağlantı içinde olduğu kamera kayıtları ve TİM raporlarında ortaya çıkmıştır. Ama kararda bunların hiçbiri yoktur. Bu kadar adaletsiz bu kadar vicdan yoksunu kararı alma cesaretini nerden buldunuz. “devlet rutinin dışına çıkabilir" diyen Demirel zihniyeti “milliyetçi hislerle işlenmiş cinayet" diyen Cerrah marifeti bu karara damgasını basmıştır" denildi.


Basın açıklamasının ardından söz alan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de “Hrant Dink davasında devlet bir kez daha aklandı. Başbakan elimizden geleni yaptık diyor. Evet AKP iktidarı elinden geleni yaptı. Muammer Güler'i Mardin'den milletvekili yaptı. Muammer Güler şu an yargılanamıyor. Cerrah'ı vali yaptı. Celalettin Cerrah şu an yargılanamıyor. Yani AKP Hrant Dink konusunda devleti aklamak için elinden geleni yaptı" diye konuştu.


Grup açıklamaların ardından olaysız dağıldı.