BEYOĞLU Taksim Meydanı’nda bir araya gelen Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi,  ODTÜ’lü öğrencilere destek vermek için Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katılarak destek verdi.Taksim Tramvay Durağı’nda 15.30 sıralarında toplanan Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, “ODTÜ direnişine selam”,“Üniversiteler bizimdir”,”Heryer ODTÜ heryer direniş”,”Diplomalı işsiz olmayacağız”,”YÖK’e hayır”,”ODTÜ ayakta gençlik sokakta” yazılı Türkçe ve Kürtçe çeşitli pankart ve dövizler taşıdı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katılarak destek verdiği grup daha sonra “Sermaye defol üniversiteler bizimdir”,”Her yer ODTÜ heryer direniş”,”YÖK kalkacak, polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek” şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Galatasaray Meydanı’nda son bulan yürüyüş sonunda basın açıklamasını İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hazal Kaya okudu.


REKTÖRLERİN AÇIKLAMALARINI TANIMIYORUZ


ODTÜ’de Başbakan’ın gelişini protesto etmek isteyen öğrencilere daha toplanmaları sırasında 3500 polisle müdahale edildiğini belirten Hazal Kaya,”Bizler ODTÜ’de yaşanan olaylarda öğrencilerin maruz kaldığı polis şiddetini kınıyoruz. Onların göstermiş olduğu direnişi selamlıyoruz. ODTÜ’lü öğretim üyelerinin bütün açıklamalarına rağmen yaşananları manipüle etmeye çalışan hükümet yetkililerini ve medya organlarını kınıyoruz. Üniversite rektörlerinin ard arda yaptığı açıklamaları iyi niyetli açıklamalar olarak değerlendirmiyoruz. Rektörler yaptıkları açıklamalarla AKP hükümetinin ve öğrencilere karşı düşmanca tutum sergileyen polisin yanında saf tutmuştur. Rektörlerin yaptıkları açıklamaları tanımıyoruz” dedi.


 GÖKTÜRKLERİ FALAN BAHANEYDİ


Daha sonra söz alan  Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Karlı, Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnsiyatifi adı altında birçok eğitimci ve öğrencinin bir araya geldiğini belirterek, “Her şeyden önce öğrencileri, tutuklayarak susturacaklarını zannettiler. Bu ülkenin ana damarı öğrencileri, sessiz sakin tutuklayabileceklerini zannettiler. Direndik. Rakamları gözlerine soktuk. Türkiye’de bu yönde ciddi hareket başlattık. Baktılar, öğrencileri tutuklayarak muhalefeti bastıramıyorlar, yeni YÖK yasa tasarıları hazırladılar. Şimdi yeni bir yasa tasarısı pişiriliyor. Sözde YÖK’ü kaldıracağız diyorlar, yerine daha baskıcı daha güçlüsünü getiriyorlar. Üniversiteyi tamamen bir imalathaneye, sermayenin emrinde çalışan bir kuruma,özgür bir şekilde, bilimsel bir şekilde, eleştirel bir şekilde sesini dile getiremeyecek bir kuruma çevirmeye çalışıyorlar. Baktılar yasayla da bastıramıyorlar, Türkiye’de sosyalist geleneğin, öğrenci direnişinin en önemli simgelerinden biri olan ODTÜ’yü basalım. Bakın burayı da susturabiliyoruz dediler. O yüzden oraya üç bin polisle gittiler. Göktürkleri falan bahaneydi.” dedi.Yürüyüş, basın açıklaması ve yapılan konuşmaların ardından sona erdi.