Şanlıurfa'da taksici, 3 çocuk babası 37 yaşındaki Zeki Kahraman, Cuma akşam saatlerinde aldığı müşterisi tarafından direksiyon başında tabancayla ensesine 2 el ateş edilerek öldürüldü. Cinayet ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’nun talimatıyla oluşturulan özel cinayet masası ekipleri harekete geçti. İlk olarak taksi durağının bulunduğu Esentepe Mahallesi’ndeki güvenlik kamerasını incelemeye başlayan 40 kişilik özel cinayet bürosu ekibi kenttin muhtelif bölgesinde yer alan 150 ayrı mobese kamerasında yer alan 300 saatlik görüntüyü de tek tek incelendi. Görüntüyü inceleyen ekiplerin, gözüne çarpan mavi montlu, siyah kont pantolonlu bir kişinin taksiye bindiği tespit edildi. Bu ip ucu üzerinde çalışmalarına hız veren ekipler, bu kişinin kent merkezindeki Kapaklı Pasajı’nda cep telefonu satmaya giderek, yakından çekilmiş görüntüsüne ulaştı. 15 farklı noktada güvenlik kamerasına yakalanan cinayet şüphelisinin görüntülerinden elde edilen fotoğrafı ekiplere dağıtıldı. Fotoğrafı vatandaşlara gösteren polis şüpheliyi tanıyan bir kişiye ulaştı. Bu kişinin ifadesi üzerine şüphelinin 'sıra gecelerine' meraklı olduğunu, bu akşam bir konukevinde düzenlenecek olan sıra gecesine katılacağının bilgisine ulaştı.

POLİS PUŞU TAKIP GARSON OLDU

Özel cinayet masası ekibinden bulunan 40 kişilik ekip cinayet şüphelisinin geleceği Demokrasi Caddesi üzerinde bulunan konukevine giderek önlem aldı. Burada polisler, yöresel kıyafet şalvar, poşu takıp garson ve davulcu oldu. Bu sırada bütün önlemleri alan polisler, kimsesinin tedirgin olmaması için konukevinde eğlenmeye gelenlere yemek servisinde bulunup onlara çiğköfte yoğurdu. Polis cinayet şüphelisinin isimi açıklanmayan kız arkadaşının konukevine 1 saat önce geldiğini gördü. Daha sonra hiçbir şey olmamış şekilde sıra gecesinde oturan kız arkadaşıyla buluşmaya gelen 25 yaşındaki Kemal Çalduk, yöresel kıyafetli özel ekipler, tarafından konukevi girişinde kıskıvrak yakalandı. Asayiş Şube Müdürü Sedat Yorgancı başkanlığında yürütülen operasyonda gözaltına alınan cinayet zanlısı Çalduk, suçunu itiraf ederek, "5 gün önce Samsun’dan Şanlıurfa’ya geldim. Olay günü cebimde param olmadığı için kız arkadaşımı sıra gecesine götürecektim. Bunun için bir plan yaptım. Esentepe Mahallesinde el kaldırarak bindiğim taksiyi bir ara sokağa götürdüm. Daha sonra tabancayla onu öldürüp cep telefonunu ve bir miktar parasını alıp kaçtım" diye ifade verdi.

"TAKSİCİ EYLEMİ BENİ KORKUTTU"

Daha önceden 'Yağma, gasp, hırsızlık, adama öldürmeye teşebbüs, ırza geçme' suçlarından poliste kaydı bulunan cinayet zanlısı Kemal Çalduk, taksicilerin yapmış olduğu eylemi görüp çok koktuğunu söyledi. Emniyet'te işlemleri tamamlanan cinayet şüphelisi sağlık kontörlüden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.



AL,ÖP(HK/İD)