Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, daha önce kentte ve Türkiye genelinde birçok bankadan hırsızlık olayına karışan şüphelilerin cezaevinden tahliye olduğu ve yeniden hırsızlık olaylarına karıştığı bilgisine ulaştı. Polis, şüphelilerle ilgili başlattığı soruşturmayı genişleterek teknik ve fiziki takibe başladı. 4 ay süren teknik takip süresince şüphelilerin, İstanbul, Kayseri, Konya, Karaman, Afyonkarahisar ve Niğde'de 8 hırsızlık olayına karıştığı belirlendi.

Şüphelilerin önceki gece Eskişehir'de bir fabrikaya girdiği belirlendi. Antalya'daki polis ekipleri, Eskişehir Emniyeti'nden de destek isteyerek operasyon için harekete geçti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevre güvenliği alırken, Antalya'daki ekipler şüphelileri fabrikada çaldıkları kasayı açtıkları sırada suçüstü yakalayıp gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çok miktarda para ve ziynet eşyasına ise el konuldu.

Murat K., Özkan P. ile Şeniz Ş. adlı şüpheliler, Antalya'ya getirildi. 3 gün sorgulanan 3 şüpheli, sabah saatlerinde 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüte yöneticilik yapmak ve üye olmak', 'örgüt faaliyetleri kapsamında çelik kasa hırsızlığı' suçlarından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili 3 kişinin daha arandığı kaydedildi.