24. Ağır Ceza Mahkemesi, Eren Erdem ve avukatlarını dinledikten sonra tutukluluğun devamına karar verdi. Eren'in sonraki duruşması 1 Mart tarihinde yapılacak. Karar oy çokluğu ile alındı.

17-25 Aralık (2013) yolsuzluk operasyonları sürecinde yasadışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan, kapatılan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP milletvekili Eren Erdem hakkında, dün görülen duruşmada verilen tahliye kararının ardından işlemler sürerken savcının itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı çıkarıldı.

CHP istanbul İl Örgütü Eren Erdem için adliyede

Tahliyesine karar verildiği gün hakkında yakalama kararı çıkarılan Eren Erdem'e destek olmak için CHP İstanbul İl Örgütü Çağlayan Adliyesi'nde buluştu.

[Haber görseli]

Ne olmuştu?

İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, dün görülen davada Erdem hakkında tahliye kararı vermişti.

İstanbul başsavcılığı, tahliye kararına bir üst mahkemede ‘kaçma şüphesi’ iddiasıyla itiraz etti. Üst mahkeme itirazı kabul etti. Silivri Cezaevi’nden salıverilmeyen Erdem hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Erdem hakkında ‘FETÖ’ye bilerek isteyerek yardım etmek’ ve ‘terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamalarından dava açılmıştı. Karşı gazetesinin eski genel yayın yönetmeni de olan Erdem’in davası gazete çalışanları hakkında açılan davayla birleştirilmişti.

Toplamda 12 sanıklı davada yargılanan Erdem, 29 Haziran 2018’de tutuklanmıştı. CHP’li vekil için mütalaada ‘örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek’ve ‘gizliliğin ihlali’ suçlarından sekiz yıl altı aydan 19 yıla kadar hapsi talep edilmişti.