Olaydan 2 yıl sonra 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmaya, 4 kadın polis memurundan İ.A. katıldı. Tayinleri başka illere çıkan B.A., E.A. ve D.Ş. duruşmaya katılmadı. Kadın polisleri duruşmada avukatları temsil etti. 'Basit cinsel saldırı' suçlamasıyla 4 kez 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenen ve tutuksuz yargılanan polis şefi S.T., duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

Niğde Emniyet Müdürlüğü emrinde görevlendirilen S.T., kadın polislerin işe geç geldiklerini, doğru dürüst çalışmadıklarını, bazılarının ilaç kullandıklarına dikkat çekerek, “Bu bana hazırlanmış bir komplodur. Kullandıkları ilaçların yanı sıra, bu ilaçların yan etkilerinin de araştırılmasını talep ediyorum" dedi.

DAVASI AĞIR CEZAYA ALINDI

Savcılık tarafından daha önce 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davada, tanık olarak dinlenen erkek polis memurlarının da ifadeleri üzerine Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen davanın duruşmasında, olayın geçtiği Olay Yeri İnceleme Şubesi'nde görevli 5 polis memuru da dinlendi. Olayla ilgili bilgisi bulunan, şubede görevliyken başka illere atanan polis memurlarının da ifadelerinin alınması için talimat yazıldı. S.T.'nin avukatı Hakan Aksoy, aynı şubede görevli 60 polis memurunun ifadelerinin tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme şimdilik görgüsü bulunan 9 polisi dinlemekle yetinmeye karar verdi.

Mahkeme heyeti, 4 kadın polis memurunun ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığına yönelik raporu için Adli Tıp Kurumu'nun 17 Nisan 2013 tarihine randevu verdiğine dikkat çekerek, duruşmayı 13 Şubat 2013 tarihine erteledi. Mahkeme bu sırada dinlenemeyen tanıkların dinlenmesine karar verdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Olay, Antalya Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tesbit Şube Müdürlüğü'nde Temmuz 2010 tarihinde meydana geldi. 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi eden S.T., şube müdür yardımcılığından, şube müdürlüğüne getirildi. Kadın polis memurları D.Ş., İ.A, B.A. ve E.A., şube müdürleri S.T.'nin kendilerini taciz ettiği gerekçesiyle hazırladıkları şikayet dilekçelerini, Antalya Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü'ne verdi. Evli olan B.A. ve bekar olan D.Ş. dilekçelerinde, “Müdürümüz bize elle ve sözle tacizde bulunuyordu. Saçlarımızı okşayıp yanağımızdan makas aldı. Yemeğe çıkmayı, dışarı çıkmayı teklif etti. Tüm uyarı ve ikazlarımıza rağmen bu tacizlerini diğer meslektaşlarımızın da yanında yapmayı sürdürdü" dedi. E.A. ise diğer arkadaşlarına elle tacizde bulunduğunu gördüğünü, ancak kendisine sadece sözle tacizde bulunduğunu, yemeğe çıkmayı teklif ettiğini söyledi. Soruşturma üzerine S.T. şube müdürlüğü görevinden alındı.