Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya gelen Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman, bugün öğleden sonra Antalya'ya geldi. Özel bir ziyaret için Serik İlçesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Rahman, burada seraları gezerek üretim teknikleri hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Rahman ve beraberindeki heyete, Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ile Serik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu eşlik etti.

İlk olarak Yeşilyurt Köyü'nde topraksız ortamda domates yetiştiriciliği yapan Kaltun Seracılık A.Ş.'ye ait tesisleri inceleyen Rahman, üretim ve sistem hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Yukarı Kocayatak Beldesi'ndeki iç ve dış mekan süs bitkileri üretim ve satış yerlerini gezen Rahman, çeşitli ürünlerin fidanlarını satın aldı.

'DOĞRUDAN TİCARET YAPALIM' TALEBİ

Kadriye Beldesi'nde topraksız ortamda yetiştirilen çilek seralarında da inceleme yapan Cumhurbaşkanı Rahman, 10 dekar çilek serasından 200 ton ürün alındığını öğrendiğinde büyük şaşkınlık yaşadı. Üretimin büyük kısmının Rusya'ya ihraç edildiğini öğrenen Rahman, "Rusya'dan bize gelen çilekler belki de bunlardır" dedi. Bunun üzerine Kaymakam Rüstemoğlu, "Doğrudan alışveriş yapalım. Ürünlerinizi bizden alın" dedi. Rahman ise Serik'teki üreticileri ticaret yapmaları için Tacikistan'a davet etti. Ziyaretin ardından konuk Cumhurbaşkanı'na çilek ve domates paketleri hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Rahman, ardından Konya'ya döndü.