Vali Celalettin Güvenç, merkez ve Akçakale'ye bağlı köylerde devam eden yol yapım çalışmalarını inceledi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu'nun da eşlik ettiği gezi sırasında, Vali Güvenç'e yol yapım çalışmalarına ait bilgiler verildi.

Gezi sırasında Mutluca Köyü'nde, kanallardan taşan sular ile yolda göletler oluştuğunu gören Vali Güvenç, aracından inerek duruma tepki gösterdi. Suyun neden boş yere aktığını soran Vali Güvenç, "Devlet tarafından bin bir emek ve masrafla hizmete sunulan bereket kaynağı suyun kullanımı konusunda herkesi daha özverili olmaya davet ediyorum. Şu anda su değil milli servetimiz boş yere akıyor. Görüyorsunuz halimizi; 'su altındır' diyorlar ama suyu heba ediyorlar. Yazıktır günahtır. Bütün sulama birliği başkanlarından ve çiftçilerimizden rica ediyorum; bunun vebali vardır. Aşağıdaki adam su kullanamıyor. Yukarıda bunu yapınca, aşağıdaki çiftçimizin hakkını gasp etmiş oluyor ve yolumuzu bozuyoruz. Bunlara dikkat edelim. Boşa akan su aynı zamanda tuzlanma ve yolun bozulmasına neden oluyor" diye konuştu.

Bir süre arazilere su taşıyan kanaletleri inceleyen Vali Güvenç, daha sonra İl Özel İdaresi'ne ait bir iş makinesinin başına çıkarak yapılan yolları denetledi. Bir süre iş makinesi ile ilerleyen Vali Güvenç, güzergah üzerinde devam eden çalışmaları inceledi ve işçilerle sohbet etti.

VALİ GÜVENÇ, YAZ SPOR OKULLARINI AÇTI

Vali Güvenç, daha sonra Akçakale'de SODES projesi kapsamında gerçekleştirilen yaz spor okullarının açılış törenine katıldı.

Akçakale Spor Salonu yanında bulunan sentetik çim sahada gerçekleştirilen yaz spor okulları açılış törenine; Vali Celalettin Güvenç'in yanı sıra Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, daire amirleri ile spor okullarına kayıt olan çocuklar katıldı. Forma giydirdiği minik sporcular ile futbol oynayan ve diğer kurslara ait inceleme yapan Vali Güvenç, "Biz sizleri çok seviyoruz. Sizlerin iyi yetişmesini istiyoruz. Spor, sanat ve eğitimde öncü ve lider öğrenciler olmanızı istiyoruz. Çok şükür bunu artık yapabilecek imkanlarımız var. Devletimiz sizler için bize paralar gönderiyor. Bizlerde bunları sizlere harcamaya çalışıyoruz ve harcıyoruz" dedi.



ÖP(HK/SS)