Şanlıurfa Valiliği ile İl Özel İdaresi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 'Edene İçme Suyu Projesi' kapsamında, Ulubağ, Oğulbey ile Güneş köylerinde kurulan çeşmelerden su akmaya başladı. 4 ayrı gruptan oluşan içme suyu projesinden toplam 261 köyün faydalanacağını belirten Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, suya kavuşan köylerde incelemede bulundu. İlk olarak beraberindeki heyetle birlikte Ulubağ Köyü’ne giden Vali Güvenç, burada köylüler tarafından alkışlarla karşılandı. Köylülerle bir süre sohbet eden Vali Güvenç, daha sonra köy meydanına proje kapsamında kurulan çeşmenin açılışını yaptı. Elini, yüzünü yıkayan Güvenç, içme suyunun köylülere hayırlı olması temennisinde bulundu. Köylerine ilk kez bir musluktan içme suyunun gelmesinin mutluluğunu yaşayan köylüler ise bir tepsi baklavayı konuklarına ikram etti.

Çeşme açılışının ardından baklava yiyen Vali Güvenç, "10 yıldır 261 köyümüze içme suyu şebekesini getirmek için çalışmalar yapılmaktadır. Bugün bunun sevincini yaşıyoruz. Amacımız bu sistemin kısa sürede bütün köylerimize ulaşmasını sağlamaktır. Bu proje kapsamında 261 köy programlanmıştır. Ama şimdilik S-1 denilen bölümde 41 köy vardır. 6 aydır bu şebeke sistemini gözden geçiriyoruz. Şimdilik 3 köyün şebekelerinde su verilmeye başlandı. Ancak bunların da çoğunun şebekesinde tahribat olmuştur. Yine bazı köylerimiz mahalle konumuna gelmiştir. Onlar için de belediye ile görüşüyoruz. Umuyoruz en kısa zamanda bütün köylerimiz içme suyuna kavuşur" dedi.

KÖYLÜLERDEN SİTEM

Ulubağ Köyü’nde Vali Celalettin Güvenç’e bazı köylüler sitemde bulundu. Çeşme açılışında bir köylü Vali Güvenç’e seslenerek, "Sayım Valim yıllardır biz susuzluk sorunu çekiyoruz. Bugün açmış olduğunuz suyu göstermelik yapıyorsunuz? Halen köyümüzde hiçbir evde su yok. Bu sulara kanalizasyon karışıyor" dedi. Vali Güvenç ise "Beklediğiniz suyu ayağınıza getirdik. Bundan sonrada çalışmalar devam edecektir. Aksaklıklar ise en kısa sürede giderilecek" yanıtını verdi.



ÖP (HK/CK)