Suudi Arabistan'da çeşitli yardım kuruluşları aracılığıyla toplanan  bin çadır, 50 ton şeker, 50 ton hurma, 50 ton pirinç, Boeing 747 tipi dev kargo uçağı ile öğle saatlerinde Gaziantep Havalimanı'na indi. Bugüne kadar Gaziantep Havalimanı'na inen en büyük kargo uçağı olma özelliğini taşıyan uçak, aprona sığmadığı için pistin başlangıç noktasında bekletildi. Uçak, Gaziantep'e gelen Suudi Arabistan Büyükelçisi Abdulhadi El Şafi, Suudi Arabistan Afet Müdürü Bedir Essamhan ile Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İyileştirme Dairesi Başkanı Gökhan Çebi, Başbakanlık Müşaviri Mehmet Şahin, AFAD Bölge Koordinatörü Turan Erkoç tarafından karşılandı.

SUUDİ GAZETECİLERDEN YOĞUN İLGİ

Suudi Arabistan medyasının da büyük ilgi gösterdiği karşılamada, uçaktan indirilen yardım malzemelerinin, AFAD tarafından belirlenen depolarda tutularak Suriyeliler için ihtiyaç duyulan bölgelere nakledileceği belirtildi.

YARDIMLAR 10 GÜN BOYUNCA GELECEK

Gaziantep Vali Yardımcısı Bestami Alkan, bu yardımların Suudi Arabistan hükümeti aracılığıyla gönderilen ilk yardım olduğunu, diğer yardımların da 10 gün boyunca uçakla getirilmeye devam edeceğini söyledi. Alkan, kargo uçağıyla ilk 3 gün çadırların, diğer 7 gün ise gıda ve diğer eşyaların günde 100- 120 ton olarak Gaziantep'e getirileceğini ifade etti.



ZG(AK/OA/COŞ)