Eşinin öldürülmesinin ardından ülkesine dönmeyerek Malatya’da yaşamaya devam eden Suzanna Geske, Çocukları Miriam, Lucas ve Michael’in Türkiye’yi çok sevdiklerini ve burada yaşamaya devam edeceklerini belirtti. Türk vatandaşlığına geçmek için yaptığı ilk başvurusu reddedilen Suzanna Geske, Nisan ayında yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın Almanya’da yaptığı ‘'Türkler Almanya'da Alman vatandaşı oldu, Almanlar gelsin Türkiye'de Türk vatandaşı olsun' sözünü hatırlattı. Haberlerin basında yer almasının ardından Başbakan Erdoğan’ın Malatya Vatandaşlık ve Nüfus Müdürlüğü’ne talimat verdiğini belirten Geske, 18 Nisan’da yeniden başvuru yaptıklarını söyledi.

Çocukları Lukas ve Michael ile birlikte Türk Vatandaşlığı için ikinci kez başvuruda bulunduklarını söyleyen Geske, "Bana '1- 1,5 aya kadar sonuçlanır' denildi. Ancak 2 ay oldu. Konuyla ilgilenildiği için çok mutlu olduk, ancak belirtilen süre geçtiği için biraz umudumuzu yitirmeye başladık" dedi.

Suzanna Geske ikinci başvuruda, ilkinde olduğu gibi bürokratik engellerle karşılaşmadıklarını belirterek, "Çok şaşırdım. Aslında ters psikoloji yaparak pek umutlanmak istemiyorum. O zaman belki daha hızlı olur" diye konuştu.



CÖ(MP/COŞ)