Emek Mahallesi'nde 3 aylık peşin ödeme yaparak 3 odalı ev kiralayan kız kardeşler Um Salah ve Um Ahmet, 5 çocuklarıyla birlikte hiç kimseye rahatsızlık vermediklerini, Antakya dışında bir başka şehirde de yaşamak istemediklerini söyledi. Antakya'da akrabaları olduğunu, onların yardımıyla kiralık eve yerleştiklerini belirten Um Ahmet, "Bizi kabul eden Türkiye'ye, Antakya halkına nasıl ihanet edebiliriz? Antakyalılar cana yakın, misafirperver. Aramızda bir sorun yok" dedi.

Antakya'da halkn büyük bölümünün Arapça bildiğini bu nedenle sokağa çıktıklarında iletişim sıkıntısı yaşamadıklarını anlatan Suriyeliler, bir başka şehirde bu rahatlığı bulamayacaklarını anlattı.

Antakya Emlakçılar Odası 2'nci Başkanı Ali Genco ise, Suriyeli ailelerin çoğuna kendisinin ev bulup, kiraladığını belirtip, "Suriyeliler ile Antakya'daki evsahipleri arasında ben aracı oluyorum. Bu insanlar ev tutarken, 5-6 aylık kontrat yapıp peşin ödeme yaptı. Bugüne kadar da herhangi bir şikayet duymadım" diye konuştu.

Antakya Belediye Başkanı AK Parti'li Lütfi Savaş ise Suriyelilerin başka illere taşınacağı yönünde bilgisi olmadığını söyledi. Antakya'da 3 semavi dine mensup insanların asırlardan bu yana kardeşçe yaşadığını anlatan Başkan Lütfi Savaş, "Hatay halkı, bu senaryoları daha önce çok izledi. Kolay kolay tahriklere kapılmazlar. Burada huzursuzluk yaratmak isteyenler başka kapıya baskın" diye tepki gösterdi.



ME(OA/İD)