Ege Denizi kıyısındaki yerleşim yerlerinden, Yunan adalarına mülteci kaçırılacağı ihbarı üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından, kimlikleri belirlenen şebeke elemanları teknik ve fiziki takibe alındı.

8 ELEMANI TUTUKLANDI

Şebekeye yönelik takip sırasında, yaklaşık 1 ay önce Kuşadası’ndan Suriye, İran ve Filistin uyruklu toplam 25 kişinin kaçırmaya çalışılacağı öğrenildikten sonra operasyona başlandı. İzmir- Aydın Otoyolu üzerindeki operasyonda, 25 kaçak ile birlikte 8 de insan tacirliği yapan şebeke elemanı yakalandı. Kaçaklar sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. 8 zanlı ise, sevkedildikleri adliyede tutuklandı.

SON OPERASYON ŞEBEKE YÖNETİCİLERİNE

Şebekeye yönelik soruşturmasını devam ettiren polis, tutuklanan şüphelilerin ifadeleri, teknik ve fiziki takiple elde ettikleri bilgiler ışığında yeni operasyon için harekete geçti. İzmir’in çeşitli semtlerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda örgüt yöneticilerinden Suriyeli işadamı A.A.K. ile Türk vatandaşları A.D., A.E., H.D., V.Ç. ve Ş.M. yakalandı. Şüphelilerden Suriyeli A.A.K.’nin, ülkesinde karışıklık çıkması ardından korkup yem fabrikasını kapattıktan sonra Türkiye’ye kaçtığı belirlendi. A.A.K.’nin burada da bağlantı kurduğu şebeke elemanlarıyla Avrupa ülkelerine kaçmak isteyen kişiler arasında para karşılığında bağlantı kurduğu ve onlara yardım ettiği tespit edildi. Şebekenin de anlaştıkları kişileri, Ege denizi kıyısındaki uygun yerleşim yerlerinden hız tekneleri yada jetskilerle Yunan adalarına geçirdikleri saptandı. Sorguları tamamlanan 6 zanlı, adliyeye sevkedildi, Suriyeli işadamı A.A.K., A.D., H.D. ve V.Ç. tutuklanırken diğer ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 



TY(İÖ/İD)