Suriye Ordusu ve bazı muhalif grupların kurban bayramında ateşkes yapacakları açıklamalarına rağmen çatışmalar, gece geç saatlere kadar sürdü. Reyhanlı İlçesi'nin karşısındaki Harim Kasabası'nda da süren ve Türkiye tarafından duyulabilen çatışmalarda yaralanan 9 kişi, yakınları tarafından Beşaslan Köyü sınır tellerinden Türkiye'ye getirildi. Burada Türk askerleri tarafından karşılanan yaralılar çağrılan ambulanslarla Reyhanlı ve Antakya Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Ancak yaralılardan 16 yaşındaki bir erkek çocuğu yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

BAYRAMA SINIRDA GİRDİLER

Suriye'de yaşadıkları bölgelerdeki çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırına kadar gelen ve sayılarının 7 bini bulduğu bildirilen Suriyeliler, bayrama kurdukları çadırlarda girdi.

Reyhanlı İlçesi'nin karşısındaki alanlarda bulunan Suriyeliler, zor şartlara rağmen beklemeye devam ediyor. Türkiye'ye alınmak için beklediğini söyleyen Suriyeliler, "Kurban Bayramı'nı sınırın diğer tarafında çadırlarda geçiriyoruz. Bir çoğumuz ailemizin bazılarını, bir bölümümüz evlerimizi ve tarla bahçelerimizi bırakıp geldik. Tek temennimiz Suriye'de savaşın sona ermesi. Özellikle Kurban Bayramı'nı evimizden ve yakınlarımızdan uzakta geçirmenin üzüntüsü içerisindeyiz" diye konuşuyor.


FD(OA/AAA)(FOTOĞRAF)