Aynı zamanda yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına da izin veren tezkere, TBMM'de 98'e karşı 298 oyla kabul edildi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Irak ve Suriye Tezkeresi'nin TBMMGenel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez" diye konuştu. "Nasıl olumlu yansır?" sorusu üzerine Yılmaz, "İyi olur, her yerde sulh olur, huzur olur, barış olur" dedi.

İşler: IŞİD tehdidinin sorumlusu Suriye rejimi

AKP Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Emrullah "Suriye'de rejim kaynaklı unsurların da olduğu riskler bölgeyi tehdit ediyor. IŞİD tehdidinin en büyük sorumlusu Suriye rejimidir." diye konuştu.

İşler muhalefetin "macereparestlik" suçlamasına ise "Biz macera düşkünü olsaydık, uçağımız düşürüldüğünde maceraya girerdik. Soğukkanlı hareket ettik." yanıtını verdi.

Tezkereye "Hayır" diyeceğini açıklayan CHP grubu adına konuşan Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu ise " Bugün tarihi bir kavşaktayız.Umarım, buradan çıkacak yanlış kararların ülkemiz için telafisi için imkansız sonuçlara yol açacağının farkındasınız.Tezkere metninde muğlak, hatalı, çelişkili unsurlar var" diye konuştu.

Loğoğlu: Bu bir torba tezkere

Loğoğlu ayrıca "Bu bir torba tezkeredir.Tezkerenin gerekçesinde bir kere mecburiyetten "IŞİD" denirken, defalarca Suriye rejiminden bahsetmenin anlamı nedir...AKP'nin "Esad gitsin, ne olursa olsun anlayışı tezkerenin gerekçesini oluşturmaktadır...Bu tezkere kabul edilirse, Türkiye bölgenin korsan devleti olur." ifadelerini kullandı.

Tezkereye "Evet" diyeceğini açıklayan MHP grubu adına ise Mersin Milletvekili Mehmet Şandır konuştu. Şandır "MHP olarak biz, hükümete yetkinin verilmesinden yanayız. Bu tavrımız AKP hükümetinin politikalarını tasvip ettiğimiz anlamını taşımaz." dedi.

HDP adına söz alan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de "Tezkere her bir unsuru ile uluslararası hukuka, anayasaya, bölgede ihtiyaç duyulan demokratik ihtiyaçlara aykırı" diye konuştu.