Harim İlçesi'nde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı ordu birlikleri ile muhalif grupların çatışmaları 5'inci gününü doldurdu. Suriye tarafında geceli- gündüzlü aralıksız devam eden çatışmalar, sınıra yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Beşaslan Köyü'nde yaşayan vatandaşları kaygılandırdı. Geçen 19 Ekim'de bir top mermisinin kırsal alana düştüğü, 350 hanede, 1750 kişinin yaşadığı Beşaslan Köyü'nde Suriye tarafından kullanılan ağır silahlar ve atılan topların sesleri net olarak duyuluyor.

Beşaslan Köyü Muhtarı Güven Köseoğlu, "Suriye'nin Harim ilçesi ile köyümüzün yerleşim alanlarındaki mesafe yaklaşık bir kilometre. Harim'deki top ve silah sesleri net olarak köyümüzden duyuluyor. Köylü olarak her ne kadar huzursuz olsak da, bu olaylar herhangi bir şekilde bizi etkilemiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir an önce bitmesini istiyoruz" dedi.

Öte yandan çatışmalarda yakalandıkları öğrenilen 9 muhalif Suriyeli, dün gece Beşaslan Köyü sınırından Türkiye'ye getirildi. Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan biri yaşamını yitirdi.



FD(OA/SS)