Hevin ve Kawa Houssin, 3 yaşındaki oğulları İbrahim ve anneleri Chikka’yı da yanlarına alarak İzmir’in Ballıkuyu Semti’ndeki yakınlarının yanına geldi. 27 yaşındaki baba Kawa Houssin, günlerini para kazanmak için iş aramakla geçirirken, ikinci çocuğuna hamile olan Hevin Houssin geçen hafta doğum için İzmir Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi’ne yattı. Cumartesi günü meydana gelen doğum sonrasında genç çift adını Yusuf koydukları bir erkek çocuk sahibi daha oldu. Ancak bin 700 TL tutan hastane masraflarını ödeyemedikleri için hastaneden taburcu edilmediler. Kawa Houssin bunun üzerine eşi ve çocuğunu hastaneden çıkarmak için İzmir’de başvurmadık kapı bırakmadı.

MÜLTECİ OLARAK GİRSEYDİK SIKINTI OLMAYACAKTI

Yasal yollardan Türkiye’ye giriş yaptıkları için parayı ödemek zorunda kaldıklarını söyleyen Houssin, “İzmir Valiliği başta olmak üzere siyasi partilere kadar tüm resmi kurumlara başvurdum. Ancak ne yazık ki bana yardım edebilecek birini bulamadım. Yanlarında kaldığımız yakınlarımızın da durumu yok. Şu an çaresiz bir şekilde bize uzanacak yardım elini bekledik. Eğer Türkiye’ye mülteci olarak girseydik bu sıkıntıları yaşamayacaktık” diye konuştu.

İMDADA ENGELLİ VATANDAŞ YETİŞTİ

Türkiye’ye turist olarak girdikleri için resmi kurumlar tarafından yardım edilemeyen çiftin imdadına İzmir’de oturan ve annesi Suriyeli olan 50 yaşındaki engelli Adnan Kırtay yetişti. Kırtay 3 ayda bir aldığı 980 TL engelli maaşı ile bin 700 TL tutan hastane masrafına kefil olarak talihsiz çifti hastaneden kurtardı.

3 ayda bir aldığı 980 TL’lik engelli maaşıyla borca kefil olan Kınay sayesinde anne Hevin ve oğlu Yusuf hastaneden taburcu edildi. Kırtay, “İnsanlık ölmedi. Ailenin dramını duyunca elimden geleni yapmak istedim. Onda bile başta zorluk çıkarttılar. Ben aldığım maaşla bu borcu ödeyeceğim. Yeter ki anne ve oğlu hastanede bir gün daha geçirmesin” dedi.



TG(İÖ/AAA)