Süper Loto'nun 8 hafta devrederek 21 milyon 763 bin 311 liraya ulaşan ikramiyesini tek başına kazanan ancak kimliğinin açıklanmasını istemeyen Kayserili talihlinin parayı dün aldığı, bugün Ankara'da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Kuponun oynandığı bayinin sahibi Naci Emel, o günlerde işyerinin çok kalabalık olduğu için talihlinin kim olduğuyla ilgili tahminde bulunamadığını söyledi. Emel, "Süper Loto sürekli devrettiği için çok sayıda müşterim o gün kupon doldurdu. Bu nedenle kuponu kimin doldurmuş olacağı yönünde bir tahminde bulunamadım. Hayırlı olsun, Kayseri'ye yatırım yapsın, işsizlere iş versin, memleketini unutmasın" dedi.

İzmir'de ortaya çıkan bir kişinin kuponun çamaşır makinesinde yıkandığı yönündeki iddialarına baştan beri inanmadığını söyleyen Naci Emel, "Bize böyle çok müşteri gelir. Ben başından beri İzmir'deki kişiye inanmıyordum. Şimdi gerçek şanslı ortaya çıktı. Kupon tam ve yırtık olmadan teslim edilmeden ikramiye ödenmez. Büyük ikramiyenin Kayserili birine çıkmasına çok sevindim. Kendisiyle tanışmak isterim ancak onun ötesinde bir beklentim yok" diye konuştu.

'KAYSERİ'YE YATIRIM YAPSIN'

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu da Süper Loto talihlisinin Kayseri'ye yatırım yapmasını isteyerek şunları söyledi:

"Süper Loto talihlisinin İstanbul'da yaşayan bir Kayserili olduğunu öğrendim ve çok mutlu oldum. Kayserili talihlinin kazandığı ikramiyenin bir bölümünü doğduğu topraklarda yatırıma yönlendirmesini istiyorum. Yatırım yapacaksa kendi memleketini tercih etsin. İkramiyeyi Kayseri'de kazandığını unutmasın."



Vedat DOĞAN/KAYSERİ,