Ankara’da muhasebeci olan 33 yaşındaki Mehmet Bastı, eşi ve iki çocuğuyla Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne tatile geldi. Marmaris’ten Didim’e geçen Bastı Ailesi, tatillerinin kalan bölümünü de burada tamamladıktan sonra evlerine dönmek için saat 17.00 sıralarında 06 AG 8269 plakalı Renault Megan marka otomobiliyle yola çıktı. Nazilli-Denizli Karayolu’nun 27'nci kilometresindeki Kurtuluş Beldesi Kavşağı’na geldiklerinde Bastı, dikkasizlik sonucu diresiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki 2 metre derinliğindeki DSİ’ye ait sulama kanalına uçtu.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen Kurtuluş, Kuyucak, Nazilli, Buharkent belediyesi itfaiye ekipleri ile Nazilli Sivil Savunma ekipleri, 112 Acil Servis ekiplerinin de yardımıyla sürüklenen otomobilin sürücüsü Mehmet Bastı, eşi Zekiye Bastı (34) ve kızı Perihan Nur Bastı’yı (4) araçtan son anda çıkardı. Bastı Ailesi’nin kaza sırasında arka koltukta uyuduğu öğrenilen oğulları Ramazan Bastı (3) ise otomobilde bulunamadı. Kaza sırasında fırlayarak kanala düştüğü sanılan çocuğun bulunması için arama-kurtarma çalışmalarına başlandı. Otomobilden hafif yaralı olarak çıkartılan anne-kız ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

Kazada hafif yaralanan otomobil sürücüsü Mehmet Bastı’nın tedavisi ise olay yerinde ayakta yapıldı. Kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Mehmet Bastı, endişe içinde arama kurtarma çalışmalarını izledi. Arama kurtarma çalışmaları için Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma Timi’nden dalgıç desteği istendi. Olay yerine yaklaşık 4 kilometre mesafedeki Horsunlu Beldesi’ne kadar kanalda yapılan aramalara rağmen Ramazan Bastı'ya ulaşılamadı.

Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan ile Kurtuluş Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Güler de kaza yerine gelip, bilgi aldı, arama kurtarma çalışmalarını yönlendirdi.

Otomobilinin sudan vinç yardımıyla çıkartılmasını izleyen Mehmet Bastı, “En son navigazsyon cihazını ayarladığımı hatırlıyorum. Sonrasında bir an dalmışım. Gözümü açtığımda, otomobilin yoldan çıktığını farkettim. Ancak, direksiyonu kırmama rağmen kanala uçtuk” dedi.

MG(İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)