Saraçlar Mahallesi AK Apartmanı'nda yaşayan 65 yaşındaki Süheyla Altınışık, 7 yıldır aynı evde birlikte yaşadığı 'Toni' adlı köpeğine, komşularının şikayeti üzerine belediye  zabıta ekiplerince tutanak tutuldu. Zabıta ekipleri Süheyla Altınışık'a, köpeği evden uzaklaştırması için 10 gün süre verdi.

Evde yalnız yaşadığını, köpeğinin kendisine can yoldaşı olduğunu belirten Süheyla Altınışık, hayvanın her türlü aşısının tam olduğunu kaydederek hayvanseverlerden destek istedi.

'YASAL DAYANAĞI YOK'

Kastamonu Barosu'na bağlı hayvansever Avukat Evren Karaahmet, tutanağın geçersiz olduğunu belirtti. Karaahmet şöyle dedi:

"Bir apartmanda beslenen köpeğin mutlak süretle çıkartılabilmesi için mahkeme kararı olması gerekiyor. Bu konuda ne belediye zabıtasının, ne Çevre Sağlık Müdürlüğü’nün, ne de İl Sağlık Müdürlüğü’nün doğrudan yetkisi yok. Sadece çok istisna olaylarda yetkileri olur. Toni'nin sahibinin elinden şu anda alınmasını gerektiren bir yasal dayanak yok"  Süheyla Altınışık, köpeğinin evinden alınmasının yasal dayanağının olmadığını öğrenince rahat bir nefes aldı. Altınışık, köpeğinin belediyeye kaydını yaptırarak adına kimlik çıkartacağını da söyledi.



EP(AY/COŞ)