Çiğli İlçesi'nde, 2011 yılının Şubat ayında, 8216 Sokak 15 numara önünde park halindeki 06 YB 1093 plakalı otomobilin arka koltuğunda erkek cesedi bulundu. Araştırmalar sonrasında, ölen kişinin, kuaförlüğün yanı sıra Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten 46 yaşındaki Mustafa Acar olduğu belirlendi. Acar’ın, başına sopayla vurularak bayıltıldığı, ardından da başına poşet geçirilip boğularak öldürüldüğü saptandı. Olayın ardından cinayeti çözmek için harekete geçen polis ekipleri, Mustafa Acar’ın, aile ve diğer ilişkilerini mercek altına aldı. Yapılan araştırmada, Acar’ın, olay tarihinden yaklaşık 6 ay önce, 31 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Zafer Tosun'a, 4 bin 500 liraya sattığı otomobili, Tosun'un ekonomik zorluk içerisinde olmasından dolayı 3 bin 500 liraya geri aldığı bu nedenle aralarının açıldığı saptandı. Tosun’un, aradaki bin liralık fark için Mustafa Acar’ı hazırladığı plan çerçevesinde yanına çağırıp öldürdüğü, öldürmeden önce de işkence yaparak şifresini öğrendiği kredi kartından toplam bin 500 lira para çektiği ortaya çıktı.

YİNE SUÇ İŞLEYİNCE YAKALANDI

Firardayken, hakkında, 'canavarca hisle insan öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Zafer Tosun, kaçtığı Uşak’ta da suç işledi. Tosun, burada da bu kez, aralarında para anlaşmazlığı bulunan İzmir’de öldürdüğü Mustafa Acar’ın arkadaşı B.T.’yi kaçırdı. El ve ayaklarını koli bandıyla bağladıktan sonra bir eve kapattığı B.T.’nin, bir fırsatını bulup kaçarak polise sığınmasıyla Tosun, yakalandı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

CEZA YAĞDI

'Cinayet, gasp, adam kaçırma, banka kartını kötüye kullanma' suçlarından hakkında dava açılan Zafer T., Uşak’taki kaçırma olayından 10 yıl hapis cezası aldı. Sanık, İzmir’de Mustafa Acar’ı öldürmekten ise Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce ömür boyu hapis, ayrıca cüzdanı gasp etmekten ve banka kartını kötüye kullanmaktan ise toplam 11 yıl hapse mahkum edildi.



TY(İÖ/CK)