Olay geçen Cumartesi gecesi 02.45 sıralarında Fener Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Doğa Tekel Market'te meydana geldi. İki şüpheli, müşteri gibi geldikleri markette önce 2 şişe bira aldı. Bir süre kasa önünde iş yeri sahibi Candan Gençkal ile sohbet eden ikiliden Melih D. kasanın yanına giderek arkasından yaklaştığı Gençkal'ı yere yatırdı. Daha sonra kasayı açan ve burada bulunan 900 lirayı alan, sürekli gülümsedikleri görülen şüpheliler, viski ile 3 bira ve bir kaç paket sigara aldıktan sonra güvenlik kameralarını farketti.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLEDİ

Kamera kayıtları olduğunu düşündükleri bilgisayarın kasasını alan ikili, yaklaşık 4 dakika boyunca markette kalıp iş yeri sahibini bıçakla tehdit etti. Soygun anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansırken iki şüpheli kaçarak izlerini kaybettirdi.

Soyguncuların gitmesinin ardından polisi arayan Candan Gençkal'ın ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler araştırma başlattı.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak yaptıkları çalışmada iki şüphelinin Lara bölgesinde bir çok kamera görüntüsü olduğunu belirledi. Polis, ev aradıklarını belirlediği şüphelilerden Melih D.'nin örgüt kurmak, ev ve işyerinden hırsızlık, cinsel saldırı gibi suçlardan kaydı olduğunu diğer şüpheli Kürşat D'nin ise hırsızlık ve güveni kötüye kullanmak suçundan 5 ayrı kaydının bulunduğunu belirledi.

PİKNİKTE YAKALANDILAR

İki gaspçıyı her yerde arayan polis, şüphelilerin Konyaaltı İlçesi Küçük Çaltıcak Mevkii'nde deniz kenarında piknik yaptığını belirledi. Olay yerine giden Gasp Bürosu ekipleri, ikiliyi çaldıkları viskiyi içerken gözaltına aldı.