İddiaya göre bir yıl önce Ankara’dan Lefkoşa’ya atanan Mahmut Karımış, 24 Temmuz günü çalıştığı bankanın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki şubesinden 3 milyon TL ve  1,5 milyon Euro çekti. Ancak, Mahmut Karımış, Lefkoşa’ya geri dönmedi. Facebook sayfasına "Ben artık Havanalı'yım" notu düştüğü ileri sürülen Mahmut Karımış’ın ortadan kaybolması üzerine banka yetkilileri polise başvurdu.

GPS TAKSİM'İ GÖSTERDİ

Polis, Atatürk Havalimanı’nın güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülere göre Mahmut Karımış’ın bir oto kiralama şirketinden içeriye belirlendi. Şirkete giden polisler, Mahmut Karımış’ın C.D., adına kiralanan bir otomobille Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldığını ortaya çıkardı. Kiralık otomobilin küresel konumlama sistemi (GPS) kayıtlarından Taksim civarında bulunduğu anlaşıldı. Polis, Taksim ve çevresindeki otellerde Mahmut Karımış ve C.D., adına kayıt yapılıp yapılmadığını araştırdı. Bir otelde C.D. adına kayıt olduğu belirlendi.

Dün akşam mahkemeden aldıkları arama kararı ile otele giden polisler, C.D. adına tutulmuş odada Mahmut Karımış’ı yakaladı. Gözaltına alınan Mahmut Karımış, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Mahmut Karımış’ın kendisini yakalayan polislere “Ben niye böyle bir şey yaptım, anlamadım” dediği öğrenildi.

"ARKADAŞLARIMIN HABERİ YOK"

Paranın bir kısmı Mahmut Karımış’nın üzerinde bulundu. Mahmut Karımış, paranın diğer kısmını üniversiteden arkadaşı E.B.’nin evine sakladığını söyledi. Para, E.B.’nin evinde ele geçirildi. Mahmut Karımış, “C.D., de üniversiteden arkadaşım. İstanbul’a geldiğimde C.D. ve E.B. ile görüşürüm. Parayı evine sakladığımdan E.B.’nin haberi yoktu” dediği öğrenildi.

Polisin belirlemelerine göre Mahmut Karımış parayı çektikten sonra arkadaşından otomobil kiralamasını ve bir oda tutmasını istedi. C.D., niyetinde habersiz, arkadaşının isteklerini yerine getirdi. Mahmut Karımış'ın “Otomobil ile işim bitti” demesi üzerine de aracı iade etti.

Polis Mahmut Karımış’ın üniversiteden arkadaşı olduğu belirlenen C.D. ile İstanbul’a geldiğinde yanında kaldığı yine okul arkadaşı E.B. de Ankara’da gözaltına aldı. Polis, Mahmut Karımış'ın C.D. ile E.B.'nin olaya karışmadığını belirtti.

(BB)