Onaç Barajı yakınlarındaki yörük çadırında kalan çoban 59 yaşındaki Musa Şencan, 27 Ekim gecesi su içmek bahanesiyle dışarı çıkan kızları Ümmü ve Şengül'den bir daha haber alamadıklarını söyledi. Kızlarının kendisi gibi çobanlık yapan M.A.G. ve A.U. tarafından kaçırıldığını iddia eden baba Musa ve anne Gülseren Şencan, çocuklarının hayatlarından endişe ettiklerini belirtti. O gece kaldıkları yörük çadırına kendisi gibi çobanlık yapan A.U. ve dayısı M.A.G.'nin geldiğini anlatan Musa Şencan, şöyle konuştu:

"Bir süre sonra M.A.G. 'Ben gidiyorum' diyerek çadırdan ayrıldı. Arkasından da A.U. gitti. Daha sonra kızlarım Ümmü ve Şengül 'Su içeceğiz' diyerek çadırdan çıktı. Aradan 10- 15 dakika geçmesine rağmen çocuklarım gelmedi. Dışarı çıkarak onlara seslendim, ancak cevap alamadım. Durumu polise ve jandarmaya bildirdim. Çocuklarımın hayatından endişe ediyorum."

HİÇ OKULA GİTMEDİLER

Çocuklarının okuma yazması olmadığını da kaydeden Musa Şencan, "Çobanlık yaptığımız için sürekli göçebe yaşıyoruz. Bu nedenle ikisi de hiç okul yüzü görmedi. Kızlarım, kendilerine söylenen her şeye inanıp gitti. Çocuklarımı görenlerin polise haber vermesini bekliyorum" diye konuştu.

KÖTÜ YOLA DÜŞEBİLİRLER

Anne Gülseren Şencan ise çocukların çok küçük olduğunu belirterek, "Kızlarımı A.U. ve M.A.G. kaçırdı. Çocuklarıma vaatlerde bulunarak kaçırdılar. Hayatlarından endişe ediyoruz. Başlarına her şey gelebilir. Kötü yola dahi düşebilirler, yardım bekliyoruz" dedi.

Baba Musa Şencan, M.A.G. ve A.U. hakkında şikayette bulundu.

HA (SU/COŞ)