Pamukkale Üniversitesi Denizli Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi öğrencisi olan 18 yaşlarındaki Ömer Faruk Can, Muhammet Sadık Çelik, Hakan Sayıner ve İrem Sağdıç, spor yapmak amacıyla Çamlık Dağı’na tırmandı. Yaklaşık 3 saat dağda yürüyen 4 arkadaştan İrem Sağdıç ile Hakan Sayıner’in tırmanış sırasında bilekleri burkuldu. Çıktıkları yerden inemeyen gençler, 155’i arayarak yardım istedi.

Gençlerin kaldığı Çamlık Dağı Taş Ocakları Mevkisine giden polis ekipleri, bulundukları yeri belirlemeye çalıştı. Polis ekipleri, gençlerin duyması için sirenlerini uzun süre çaldı. Dağda mahsur kalan gençler de tişörtleri çıkarıp, sallayarak yerlerini polislere gösterdi. Bölgeye İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nün Arama Kurtarma ve Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün Arama Kurtarma ekipleri ile ambulans gönderildi.

Olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri, sarp ve dik olan yere yaklaşık 2 saat süren tırmanışın ardından ulaştı ve gençleri aşağı indirdi. Ömer Faruk Can, Muhammet Sadık Çelik, Hakan Sayıner ve İrem Sağdıç, sağlık kontrollerinin yapılması için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü.

Ömer Faruk Can, eğlence ve spor amacıyla dağı tırmandıklarını ancak iki arkadaşlarının bileklerini burkmasıyla mahsur kaldıklarını, yardım istediklerini söyledi.