Bakan Suat Kılıç 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden tesislerde incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e geldi. Kılıç, inceleme programına merkez Yenişehir İlçesi Kocavilayet Mahallesi'nde yapımı süren 25 bin kişilik stadyum inşaatıyla başladı. İnceleme yaptığı stadyum önünde açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, "Stadyumun 20 Haziran 2013'te yapılacak oyunların açılışına yetişeceği kanaatindeyim. Çünkü bir yönden betonarme inşaat çalışmaları devam ederken, diğer taraftan inşaat teknolojisinin gerektirdiği diğer tüm branşlardaki imalatlar bütün hızıyla devam ediyor. Yani şu anda burada bir yandan belli bölümlerdeki temel kazı depolama çalışmaları sürdürülürken, diğer yandan ilgili atölyelerin çatı sistemlerine yönelik çelik imalatlarına yönelik çalışmaları devam ediyor. Elektrik imalatı üretimine devam ediliyor. Alt yapı ile ilgili hamleler hızla yürütülüyor" dedi.

İŞÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Bakan Kılıç, bu sırada iş bırakma eylemi yapan taşeron şirket işçilerinin yanına giderek sorunlarını dinledi. İşçiler aylardın ücretlerini alamadıklarını ve sigortasız çalıştırıldığını iddia etti. Devletin parasının olduğunu ve herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Bugünden sonra sizden de problem istemiyorum. Bundan sonra da problem yaşanmayacak. Çünkü bizim inancımızın bize bir talimatı var. İşçinin emeğinin hakkını altın teri kurumadan vermek bizim inancımızın gereğidir. Devletin parası var. Allah'ın izni ile size ödemeler yapılacaktır. Eskiden problem olan yerlere bakanlar gitmezdi. Ama şimdi iş değişti. Problem olan yere geldik. Soruna el koydum, önümüzdeki hafta içinde alacaklarınızın tümü ödenecektir. Bundan böyle de vali beye talimat verdim. Her hafta gelip sizinle görüşecek."

Bakan Kılıç'ın verdiği söz üzerine kendisini alkışlayan işçiler toplu hatıra fotoğrafı da çektirip, eylemlerine son vererek yeniden işbaşı yaptı.