SP İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sir, Saadet Partisi ve temsil ettiği Milli Görüş geleneği için çok da alışık olunmayan açıklamasının ardından DHA'nın sorularını yanıtladı. Sir, 12 Eylül askeri darbesinin faillerinin, 18 yaşından küçük bir gencin yaşını büyüterek idam etmelerinin kendisini çok etkilediğini söyledi. Geçen 1 Ekim günü SP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı olduğunu belirten Mustafa Sir, "Artık gençlik olarak sağcı, solcu, ondan bundan gibi bir yaklaşımla sorunlara bakmak istemiyoruz. Biçim için esas olan insandır, bizim işimiz insanlarla" dedi.

Türkiye'de artık askeri darbelerinin ve onun yarattığı yıkıcı sonuçların artık yaşanmamasını istediklerini belirten Mustafa Sir, yaptığı yazılı açıklamaya parti içinden de farklı tepkiler geldiğini söyledi. Yakın siyasi arkadaşlarının "Bu bize uydu mu?" şeklinde serzenişleri bulunduğunu kaydeden Sir, "Erdal Eren'in asılmasına yönelik dile getirdiğimiz tepkinin, Türkiye'de darbelerin, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ortaya koyulmuş bir tepki olarak görülmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

YAZILI AÇIKLAMASI

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sir, yazılı açıklamasında ise 12 Eylül Askeri Darbesi'ni gerçekleştiren Kenan Evren'in "Asmayalım da besleyelim mi?" sözünü Erdal Eren için sarf ettiğini belirterek, "Bizler gençlik politikaları oluştururken gencin nesne olarak değil özne olarak görülmesini hedeflemekteyiz. Aktif bir hayata hazır, bilgi ve fikirlerini rahatça geliştirebileceği ve gelecek kaygısına düşmemesini planlamalıyız" ifadelerine yer verdi.

HENÜZ 16'SINDAYDI

15 Eylül 1964'te Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'nde dünyaya gelen Erdal Eren, Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisiydi. 2 Şubat 1980 günü düzenlenen bir gösteri sırasında çıkan çatışmada er Zekeriya Önge'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Erdal Eren, yargılanarak 19 Mart 1980 tarihinde idama mahkum edildi. Milli Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan karar, 13 Aralık 1980'de Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde infaz edildi.