78 BİN LİRA ALIP KAÇTILAR

Bahçelievler Mahallesi Aydınlı Caddesi üzerindeki bir bankanın Aydınlı Yolu Şubesi'ne 15 Kasım günü saat 14.50'de gelen kara çarşaf giyimli tabancalı 2 kişi, "Bu bir soygundur" diyerek, silah tehdidiyle güvenlik görevlisi ve çalışanları yere yatırdı. Soygunculardan biri tehdidi sürdürürken diğeri, her iki vezneden toplam 78 bin lirayı aldı. Soyguncular daha sonra bankanın yanındaki Gül Sokağa girerek gözden kaybolda. Kaçarken üzerindeki kara çarşafları geçtikleri bir evin bahçesine atan soyguncular, izlerini kaybettirdi.

”YENGENLE ÖLÇÜLERİMİZ AYNI”

Araştırma başlatan polis banka şubesi ile çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceledi. Bir mağazanın güvenlik kamerasında bir erkeğin üzerinde çarşaf denediği görüldü. Polis mağaza görevlileriyle görüştü. Soyguna karışan 2 kişiden biri olduğu belirlenen zanlının mağazada çarşafı eşine aldığını söyleyerek denediği ortaya çıktı. Zanlının satıcıya “Yengen için alıyorum. O gelip deneyemez. Ölçülerimiz aynı“ dediği belirtildi.

Güvenlik kamerası görüntüsünde yüzü açık olan zanlının kimliğini belirleyen polis soygunu da çözmeyi başardı. Soygunla ilgili aralarında Mustafa B., ile eşi Atanur B’nin de aralarında bulunduğu 5 kişi yakalandı. Çalınan paranın bir miktarını ele geçiren polis, diğer miktarını bulmak için operasyonlarını sürdürüyor.

(BB)