Olay, önceki gün, saat 17.30 sıralarında, Bayraklı İlçesi Yavuz Caddesi 246/A numaradaki PTT şubesinde meydana gelmişti. Yüzünde atkı, başında bere, elindeki kurusıkı tabancayla şubeye giren kimliği belirsiz bir kişi, görevlinin uzattığı, içinde 1'er liralar bulunan poşet içerisindeki 50 lirayı almayıp kaçtı. PTT görevlisi ve çevredeki esnafın verdiği eşkal doğrultusunda harekete geçen polis, üç ayrı suçtan kaydı bulunan Kadir T.'yi kısa sürede yakaladı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ŞAŞIRTTI

Sorguya alınan şüphelinin sözlü olduğu, evlenmek için Kemalpaşa İlçesi’nde yaşayan ailesinden para istediği ancak olumlu yanıt alamadığı öğrenildi. Kadir T.'nin de parasız kalınca, birkaç defa işlem yaptığı PTT şubesini soymak için kurusıkı tabanca satın aldığı belirlendi.

Olayın şubedeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ise şaşkınlık yarattı. Görüntülerde, Kadir T.'nin içeri girmesi, şubede çalışan kadının yanına gidip silahla tehdit etmesi, bu sırada içeri giren engelli bir vatandaşı korkutması, uzatılan bozuk paralardan oluşan poşeti beğenmeyip almayarak kaçması yer alıyor. Şüpheli şubeye girmeden dört dakika önce, gelen kurye aracındaki görevlilerin günlük hasılat olan 9 bin 500 lirayı teslim aldığı da öğrenildi.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Kadir T., emniyet çıkışında, "Annem, babam yok onun için yaptım" dedi.



TT(İÖ/CK)



Kadir T.: Tümbelekçiler