Türkiye gündemini oluşturan konular arasında birinci sırayı alan ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın ölüm haberiyle büyük üzüntü yaşayan sosyal medya kullanıcıları, paylaşımlarıyla duygularını dile getirdi. Saat 16.30 itibariyle sanatçı ile ilgili açılan başlıklara aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 113 bin 840 kişi yorum yaptı. Günboyu trend topic (Twitter gündemi) olan başlıklara yazılan bazı yorumlar şöyle:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ünlü sanatçı Neşet Ertaş’la bir fotoğrafını paylaşıp, “Neşet Ertaş’ın vefatına çok üzüldüm. Hastaneye yattığında durumunun çok ciddi olduğuyla ilgili bilgi vermişlerdi. Ümit ederim ki, yeni nesiller Neşet Ertaş’ın seslendirdiği bu duygu ve hissiyata yabancı kalmazlar”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın ölüm haberini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Onun karakavruk yapısı Anadolu bozkırının bir haritası, türkülerindeki çığlığı ise bu ülke insanının yürek yangını gibiydi. O modern zamanların, Emrah’ı, Karacaoğlan’ı ve Yunusu’ydu”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ne söylediyse ve sazının hangi teline vurduysa hep kalbimize dokundu. Şimdi milletin kalbindedir. Bu ülkenin bütün insanlarının sevdiği ve bağrına bastığı en büyük ortak değerlerimizdendi Neşet Ertaş. Sadece halkı için söyledi. Onu bozkır kadar engin ve bozkır kadar sonsuz sevgimizle, saygımızla, şükran ve minnet duygularımızla uğurluyoruz”

Gazeteci Metin Uca, “Büyük usta Neşet Ertaş gönlüm hep seni arayacak”

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, “Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Bu vesileyle 'tezene'nin 'mızrap' anlamına geldiğini öğrenmiş olduk”