ODAtv davası kapsamında tahliye edilen gazeteci Soner Yalçın, Silivri Cezaevi'nden çıktıktan sonra arkadaşları ve yakınları ile birlikte Beyoğlu Asmalımescit'te bulunan bir restoranda yemek yedi. Yaklaşık 4 saat sonra restorandan ayrılan Yalçın çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.


"BİZ ACI ÇEKENİN YANINDA OLACAĞIZ"

Hayatında değişen hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Soner Yalçın, “Arkadaşlar bütün söyleyeceklerimi cezaevi çıkışında söyledim. Burada artık bir şey söylemek istemiyorum. Bütün dostlarım, bütün arkadaşlarım buradaydı. Onlarla sohbet ettik. Cezaevine ilişkin sorular sordular. O konuda konuştuk. Bundan sonra da gazeteciliğe devam edeceğiz. Bizi içeri atanlar kalemimizi eğeceğimizi, kalemimizi kıracağımızı düşünebilirler. 26 yıllık gazeteciyim. Bundan sonra da gazeteciliğe devam edeceğiz. Hayatımın sonuna kadar gazetecilik yapmakta kararlıyım. Hem gazetecilik yapacağım, hem de kitap yazacağım. Benim için değişen bir şey yok. Hayat devam ediyor. Gerçek ne ise, hakikat ne ise biz orada olacağız. Kim acı çekiyorsa biz acı çekenin yanında olacağız. Gerçeği sadece halk ister. Dün nasıl halkın yanında gazetecilik yapıyorsam aynı şekilde devam edeceğim. Hayatımda değişen bir şey yok" diye konuştu.


"BİR ARKADAŞIMIZ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU"

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ise, “Konuşulan bir şey yok. Sizde biliyorsunuz. Bir arkadaşımız özgürlüğüne kavuştu. Onunla bir akşam yemeği yedik. Başka söyleyecek bir şey yok" dedi.


"MORALİ ÇOK YÜKSEK, STRESLİ DEĞİL"

Yemeğe katılan ve çıkışta habercilerin sorularını yanıtlayan gazeteci Yalçın Bayer ise, “Orda ne gördüysem Soner’i aynı şekilde gördüm. Morali çok yüksek, stresli değil. 100-150 kişilik bir arkadaş grubu vardı burada. Ne kadar sevildiğini, ne kadar becerikli bir gazeteci olduğunu buradaki dost çevresinden de gördüm. Aile çevresi de var, meslekten de var. Kalabalık bir dost grubuydu. Gazeteciliğin dışında hiçbir şey konuşulmadı. Türkiye yarın güzel günlere gebe. Türkiye iyi yola girmesi lazım. Hukuk nizamı doğru yola sokulması lazım. Hayırlı olsun. Türkiye’de bu olayla belli bir adım atılacak; yılbaşından sonra da hayırlı unsurları göreceğiz” şeklinde konuştu.