İzmirliler geçen 14 Şubat'taki Sevgililer Günü'nde hüzünlü bir hikayedeki mutluluğa tanıklık etti. Sokaklarda yaşayan, geçimlerini çöp toplayarak sağlayan Zeynep Çarşafoğlu ve Mesut Kadan, Sevgililer Günü'nde evlenmek için Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi'ne başvurdu. Maddi zorluklar yaşayan, kalacak bir evleri bile olmayan çiftin nikahını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan kıydı. Zeynep ve Mesut Kadan'ın en mutlu günlerinde Başkan Tartan, onlara bir ev tutulacağının müjdesini verdi.

EV TUTULDU, EŞYALARI OLDU

Kısa süre içinde çift yeni evlerine taşındı. Koltuk takımı, halı, perde, soba, televizyon, yatak, yorgan, mutfak eşyası, tüp ve bir evin ihtiyacı olan tüm eşyalar Konak Belediyesi eşya deposundan tek tek Zeynep Kadan ve Mesut Kadan'ın evine getirildi. Heyecanla eşyaları yerleştirmeye başlayan çifte, komşularından da destek geldi.

"BİZE YUVA VERDİ"

Zeynep Kadan yaşadığı mutluluğu mucize olarak anlatırken, "Biz sokaklarda çöp toplayarak geçiniyorduk, insan gibi yaşamıyorduk. Başkanımız Hakan Tartan bize elini uzattı ve bizi insan yaptı. Kimse yüzümüze bakmazken o bizi evlendirdi, bize bir yuva verdi" dedi.

"ELLERİMİZ HİÇBİR ZAMAN AYRILMAYACAK"

Mesut Kadan ise "Geceyi nerede geçireceğimizi düşündüğümüz günler sona erdi" diyerek şöyle konuştu:

"Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bize bir hayat verdi. Zeynep'le birbirimizi çok seviyoruz. Bizim ellerimizi Başkanımız birleştirdi, bize bir yuva kurdu. Ellerimiz bundan sonra hiçbir zaman ayrılmayacak. Bir evimiz olduğu için çok mutluyum. Boğazımızdan sıcak lokma geçecek, akşamları ayaklarımızı uzatıp televizyon seyredebileceğiz, en önemlisi üşümeden, sıcacık yatağımızda uyuyacağız."

"İNSANCA YAŞAMAK HERKESİN HAKKI"

Zeynep ve Mesut Kadan'ın geleceğe umutla bakmaları için destek veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise herkesin insanca yaşama hakkına sahip olduğunu söyleyerek, "Ne kadar hüzünlü olsa da toplumun geleceği için umut ışığı yakan bir hikayenin kahramanlarıyla tanıştık. Demek ki tüm zorluklara rağmen sevginin gücü insanı ayakta tutuyor, hayata bağlıyor. Bu önemli bir nokta. Biz Konak'ın sevgiyle yönetilen bir kent olduğunu her zaman dile getiriyoruz. Bunun somut örnekleri de tüm çalışmalarımızda kendisini gösteriyor. Yüzler güldükçe, sorunlar sevgiyle çözüldükçe Konak İzmir'in gülen yüzü olmaya devam edecek" dedi.