Canik İlçesi Soğuksu Uludağ Mahallesi'nde geçen yıl ocak ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre, işe giden B.E'.yi gören Ersan Mısırcı, kıza önce laf attı. Ardından da takip etmeye başladı. Evli ve 1 çocuk babası Mısırcı'nın arkasından sarıldığı B.E. bağırıp yardım istedi. Bunun üzerine Mısırcı kaçtı. 4 gün sonra kendisine tacizde bulunan Ersan Mısırcı'yı sokakta gören kız, polisi arayarak yakalattı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Mısırcı, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra kızın şikayetten vazgeçmesi üzerine tahliye oldu.

'Hürriyetten yoksun bırakma' ve 'cinsel istismar' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Ersan Mısırcı, son kez hakim karşısına çıktı. B.E.'yi tanımadığını belirten sanık, "Ben böyle bir suç işledim. Kendisini tanımam. Sokakta yürürken polisler gelip beni aldı. Neden beni suçluyor, bilmiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mısırcı'nın genç kızın hürriyetini kısıtlamadığını belirterek bu suçtan beraatine karar verirken tacizden 2.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.



İA(MS/CK)