Olay, saat 05.00 sıralarında Bornova İlçesi'nde meydana geldi. Bir yıl önce eşinden ayrılan Ege Üniversitesi'nde memur olarak çalışan C.Y., otobüsten inip elinde valizle yürüyen üniversite öğrencisi P.Y.’ye iddiaya göre sokak ortasında saldırdı. Genç kız çığlık atıp saldırgana direnirken, boğuşmanın ardından C.Y. olay yerinden kaçmaya çalıştı. Polis ve vatandaşlar saldırganı yakaladı. Ekipler, saldırıya uğrayan genç kızın iç çamaşırının bir parçasını da olay yerinde buldu.

BEKLEDİĞİM MİSAFİRİM ZANNETTİM

Gözaltına alınan C.Y., ifadesinde suçlamayı kabul etmedi, “Antalya'dan davet ettiğim S.K.'yı almak için garaja doğru yola çıktım. Servisle de gelebileciğini düşünüp, yolda elinde valizle, sırtı dönük olarak giden ismini karakolda öğrendiğim benim beklediğim misafire benzeyen P.Y.’ye, seslendim. Duymayınca yanına yaklaştım, bayan arkasına dönüp beni görünce panikledi. Birden bağırmaya başladı. Bayan bağırınca ben de korktum. Bana tokat attı ve gözlüğümü kırdı. Aramızda çok kısa süreli bir boğuşma oldu. Ben gelecek bayan misafirim olmadığını anlayınca yanından ayrıldım. Çalışır durumdaki aracıma binip, oradan uzaklaştım. Ben zaten karakola gidip bayanın bana saldırmasından dolayı şikayetçi olacaktım. Ancak kendisi asılsız iddialarda bulunup, tacizde bulunduğumu iddia etmiş. Bana gelecek olan misafirimle daha önce yüz yüze gelmemiştim. Bir karışıklık yaşandı. Ben devlet memuruyum. Eşimden bir yıl önce ayrıldım. Psikolojik sorunlarım var. Çalışmış olduğum hastanede depresif rahatsızlık nedeni ile tedavi görmekteyim. Misafir bayan şu an evimde. Bana iftira atılmakta” dedi.

Poliste ifade verirken, zaman zaman ağlayan ve olay nedeniyle vücudunda yaralar oluşan P.Y., “Antalya'dan bir arkadaşımın yanına misafir olarak İzmir'e geldim. Servis ile meydanda indim. Yolda yürürken, arkamdan birinin geldiğini farkettim. Bu kişi benim üzerime yürüyüp, yere düşürdü. Elle taciz etti. İç çamaşırımı yırttı. Bağırıp yardım istedim. Aramızda boğuşma yaşandı. Gözlüğünü alıp kırdım. Kaçmak istedi. Kolundan tutup buna engel olmak istedim. Ancak kurtulup kaçtı. Vatandaş ile polis koşturup yakaladı. Ben kendisini tanımıyorum. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edilen zanlı C.Y., savcılıkta ve hakim huzurunda da suçlamaları kabul etmedi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, mağdurenin ve sanığın vücutlarında boğuşma nedeni ile yaralar oluştuğunu, yırtılan iç çamaşır parçasının bulunduğunu, bu nedenle süphelinin ifadelerine hiç bir şekilde itibar etme olanağı bulunmadığına dikkat çekti. Hakim, mağdurenin şüpheliyi tanımadığını belirtip “Basit bir çekişme halinde olay yerinde mağdurenin iç çamaşırının bulunması düşünülemez. Bu yönü ile süphelinin ifadelerine hiç bir şekilde itibar etme olanağı bulunmamaktadır. Sokakta ulu orta süphelinin tanıdığı biri dahi olsa iç çamaşırını yırtması söz konusu olamaz. Bu olgular birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin nitelikli cinsel saldırı suçundan aleyhine kuvvetli suç süphesinin olgularından dolayı tutuklanmasına karar verilmiştir” dedi.

Sanık elleri kelepçeli olarak polis tarafından cezaevine götürüldü.


-----------

C.Y. (Cihat Yılmaz)

P.Y. (Perihan Yaşar)