Olay 12 Ocak günü saat 10.00 sıralarında Hınıs ilçe merkezinde meydana geldi. Evdeki çöpü dökmek için dışarı çıkan Fatma Karaman, 6 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin, bacağını ısırarak yere düşürdükleri kadının çığlıklarını Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli öğretmenler duydu. Ellerinde sopalarla dışarı çıkıp köpekleri  kovalayan öğretmenler, kanlar içinde kalan ve korkudan şoka giren Fatma Karaman'ı kurtardı.

KÖPEKLERDEN BİRİ KUDUZ ÇIKTI

Öğretmenler tarafından götürüldüğü Hınıs Devlet Hastanesi'nde ameliyat edilen Fatma Karaman'ı ısıran köpeklerden birinin kuduz olduğu belirlendi. Karaman bunun üzerine, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

İntaniye servisinde kuduz tedasi gören genç kadın yaşadığına inanamadığını söyledi. Hayatını öğretmenlere borçluğu olduğunu belirten Fatma Karaman şunları anlattı:

"Evde biraz çöp vardı. Mahaledeki çöplüğe dökmek için dışarı çıktım. Çöplüğün yanına doğru giderken 6 köpek üzerime saldırdı. Köpekler her iki paçağımı paramparça etti. Artık dayanacak gücüm kalmayınca yere düştüm. Beni sürükleyerek evden uzaklaştırmak istediler. Kendimi toparlayıp bağırarak yardım istedim. Mahallemizdeki rehabilitasyon merkezinde görevli erkek öğretmenler ellerinde sopalarla dışarı çıkıp köpekleri kovalayarak hayatımı kurtardılar. Ayağa kalkamıyordum. Köpekler her iki bacağımı da çok kötü ısırımıştı. Öğretmenler beni hastaneye götürdü. Orada ameliyat oldum. Ama köpeğin kuduz çıkması nedeniyle Erzurum'a ggetirildim. Doktorlar hala risk altında olduğumu söylüyor. İlçede başıboş gezen sokak köpekleri benden önce de birkaç kişiyi hastanelik etmişti. Şimdi gözlerimi kapatırken o an gözümün önüne geliyor. Psikolojim bozuldu."



Tİ(KS/COŞ)