Salih ÜÇTEPE / ADANA, - TOPLU Konut İdaresi tarafından yapılan Adana Akkuyu TOKİ Konutlarında satışa sunulacak 7 daire için, onlarca kişi soğuk havaya aldırmadan gece saatlerinde banka önünde kuyruğa girdi.

TOKİ'nin Adana Akkuyu 2'inci etap alt gelir grubu kapsamında yer alan 7 daireyi ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre satışa sunma duyurusunun ardından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, satışın yapılacağı Halk Bankası şubeleri önünde beklemeye başladı. Soğuk havaya rağmen Halk Bankası Sarıçam ve Atatürk Caddesi Şubeleri önünde öğle saatlerinde gelen vatandaşlar havanın kararması ile soğuyan havaya karşı battaniyelerle önlem aldı.

4 yıldır TOKİ'den ev sahibi olabilmek için kuyruklara girdiğini belirten 35 yaşındaki ev kadını Emine Bakır, bu sefer ev sahibi olmak istediğini ancak çok umudu olmadığını söyledi. Yaşlı anne babasına ev alabilmek için kuyruğa giren 26 yaşındaki Ziya Baskın ise daha önceki satışlarda vatandaşların banka önünde sabahlamasına rağmen ev sahibi olamadıklarını evlerin başka bankalardan satıldığını söyledi.


SÜ(SÜ/ÖA) (FOTOĞRAF)