35 yaşındaki Pervin ve 43 yaşındaki Eşref Birinci çifti, çocukları 15 yaşındaki Yeşim, 10 yaşındaki Serhat, 8 yaşındaki Gökdeniz ve 5 aylık Berkcan ile birlikte oturdukları Merkez Mahallesi Uludağ Sokak'taki evlerinde geçen hafta perşembe gecesi sobaya kömür attıktan sonra uyudu. Ortadaki kapısı açık birbirine bitişik haldeki 2 odada uyuyan 6 kişilik aile, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Sabah 06.00 sıralarında minik Berkcan'ın ağlaması üzerine uyanan Pervin Birinci, gazın etkisiyle yere yığılırken, yarı baygın halde eşini uyandırdı. Gazdan etkilenen Eşref Birinci de yarı baygın sürünerek dışarıya çıkıp yaklaşık 100 metre ilerideki komşusuna gidip yardım istedi. Diğer komşularının da yardımıyla Pervin Birinci ve çocukları da evden çıkarıldı.

Gelen 112 Acil Servis ambulanslarıyla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 6 kişilik ailenin, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği saptandı. Pervin ve Eşref Birinci çifti ile çocukları, hastanede gördükleri 1 günlük tedavinin ardından sağlıklarına kavuşarak taburcu oldu.

İşsiz olan Eşref Birinci, yaşadıkları olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını söyledi. Hayatta olmalarını bebekleri Berkcan'a borçlu olduklarını anlatan Eşref Birinci, "Önce çocuğumuz uyandı. Onun ağlamasına eşim uyanmış. O yarı baygın halde beni uyandırdı. Ben de zor kalktım. Karda sürünerek komşuya ulaştım. Hepsi koşup geldiler. Ambulanslar geldi, hastaneye zor yetiştik. Biraz daha geç kalınsaydı ölmüştük. Çocuk olmasa hayatımız tehlikedeydi. Hayatımızı çocuğa borçluyuz" dedi.

Pervin Birinci de artık geceleri sobaya kömür atmadan yattıklarını söyledi.



GG(EE/SS)