Sivasspor tesislerindeki patlamanın A-2 takımı antrenörü Hakkı Hocaoğlu, futbolcuları ve idari personelin bulunduğu binanın mutfağında kullanılan sanayi tüpünden sızan gaz nedeniyle yaşandığı tahmin ediliyor. Patlama esnasında bina içerisinde bulunan futbolcular ve kulüp personeli itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Mutfak ve yemekhane patlamanın etkisiyle enkaza dönerken, binanın birinci katının büyük bölümü kullanılamaz hale geldi. Deprem sonrasını aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı bina çevresine polis ekipleri tarafından güvenlik şeridi çekildi. Kısa sürede olay yerine gelen Sivas Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, başka bir patlamaya neden olmamak amacıyla mutfakta bulunan yaklaşık 10 sanayi tipi tüpü dışarı çıkardı.

Patlama sonrası Vali vekili Veysel Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve Belediye Başkan yardımcıları Orhan Demirok ile Mehmet Avcı kulüp tesislerine giderek incelemelerde bulundu.

'ÇOK KORKTUK'

Patlama sırasında binada bulunan A-2 takım Antrenörü Hakkı Hocaoğlu, A-2 ve genç takımdaki futbolcuların akşam yemeğini yedikten sonra dinlenmek üzere odalarına çıktıklarını ve yaklaşık 1.5-2 saat sonra patlamanın meydana geldiğini belirterek, "Patlama sonrasında büyük şok yaşadık. Futbolcuların başına bir şey gelmesinden korkutuk" diye konuştu. 

Binadan tahliye edilen A-2 takımı ve genç takım oyuncuları Sivasspor A takımının konakladığı diğer binaya yerleştirildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor. 



GC (EA/RT)