Olay, iddiaya göre 18 Haziran günü Sivas Devlet Hastanesi acil servis bölümünde meydana geldi. Otomobille gezerken kaza yapan 24 yaşındaki Bekir Koçyiğit, yaralanan arkadaşı Aziz Çınar'la birlikte Devlet Hastanesi acil servisine gitti. Kaza sonrası ağabeyi İsmail Koçyiğit'i arayarak durumlu anlattı ve yardım istedi. Burada arkadaşının hayatından endişe eden Koçyiğit, müdahale sırasında dışarı çıkmak istemeyince, hastanede görevli polisler ile tartıştı.

POLİSLER DE YARALANDI

İddiaya göre tartışma ardından kavga çıktı ve Koçyiğit kendisine vuran polislere karşılık verdi. Kavga sırasında polis memurları A.E., A.T. ve Y.S. de hafif yaralandı. Polisler kavga ardından ekip arkadaşlarından yardım istedi. Kısa sürede hastaneye destek ekipleri gönderildi. Bu sırada İsmail Koçyiğit ile amcası Cemalettin Koçyiğit ve yeğeni Bahadır Koçyiğit, Bekir Koçyiğit'in durumunu öğrenmek üzere hastaneye geldi.

Polislerin, kardeşini tuttuğunu gören İsmail Koçyiğit, polislerden birinin burnunun kanadığını görünce kazanın karşı tarafının polisler olduğunu düşünerek yanlarına gitti. Bu sırada kardeşi ile polisler arasında yeni kavga çıktığını görünce müdahale etmeye çalıştı.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Hastaneye gelen 15 kadar polis, iddiaya göre 2 kardeşi tartakladı. Bu sırada Bekir Koçyiğit de hastaneden bulduğu paspas sapı ile polislere saldırdı. İsmail Koçyiğit ile birlikte hastaneye gelen amcası Cemalettin Koçyiğit ve Bahadır Koçyiğit de olayı ayırmaya çalışırken, başlarından hafif yaralandı. Arbede ardından olaya karıştığı öne sürülen 4 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Bekir Koçyiğit, 'Görevli memura mukavemet ve birden fazla kişiyi yaralama' suçlarından tutuklanırken, diğerleri ise serbest bırakıldı.

Olay sırasında vücudunun çeşitli yerlerine darbeler alan ve morluklar oluşan İsmail Koçyiğit polisler hakkında şikayetçi oldu. Tarafların ifadesi alınırken, polis memurları şüphelilerin olay sırasında kendilerine saldırdıklarını, bunun üzerine gözaltına aldıklarını iddia etti. Olayla ilgili olarak polis memurları A.E., S.K., H.T., A.T., Y.S. ve hastane özel güvenlik görevlisi E.D., Bekir ve İsmail Koçyiğit'ten şikayetçi oldu.

"SUÇSUZ YERE DAYAK YEDİM"

Olay sırasında kanlar içerisinde kaldığını ve 2 kez kıyafet değiştirildiğini belirten İsmail Koçyiğit, şöyle dedi:

"Asfalt işiyle uğraşıyorum. 4-5 gün önce Ağrı'dan gelmiştik. Kardeşim kaza yapmıştı. Hastaneye çağırdı. Berberde tıraş olurken kalkıp hastaneye gittim. Gittiğimde kardeşim ve yanındaki 2 polisin yüzünde kanlar vardı. Polislerle çarpıştıklarını zanneddim. Kardeşim polislerden özür dilemeye gitti. Ben de 'Yapacağım bir şey var mı' diye yanlarına gittim. 'Sende mi teröristsin' diyerek küfür ettiler. Daha sonra aramızda kavga çıktı. Bu sırada 15-20 polis içeri girdi. Kardeşimin üzerine yatarak vurulmasını engellemeye çalıştım. Bu sırada biber gazı sıkıp coplarla beni 1 saat dövdüler. Zaman zamanda yüzümdeki kanları silip tekrar dövdüler. Ellerim kelepçeli halde yerde 1 saat dayak yedim. Sonra saat 03.00'e kadar hastane hastane dolaştırdılar. O saatten sonra beni darp edilmiş halde nezarete attılar. Görmedik işkence ve hakaret kalmadı. Kardeşim tutuklandı ama polisler onun hıncını benden çıkardı. Bunu hak etmiyorum. Şikayetçiyim."

Baba Savaş Koçyiğit, oğullarının gördüğü muameleye anlam veremediğini, polisin böyle davranışa hakkı bulunmadığını belirtti. Olay sonrası İsmail Koçyiğit vücudunda ve yüzünde oluşan izlerin fotoğrafını çektirdi. Baba Savaş Koçyiğit, olay anında çevredekilerce çekilen bazı cep telefonu görüntülerine el konulduğunu, hastanenin güvenlik kayıtlarında ise polislerle ilgili kısımların yok edildiğini iddia etti. Olayla ilgili açılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.