KESK Şube üyesi 50 kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, gözaltılara tepki gösterdi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve çok sayıda üyenin gözaltına alınmalarını eleştiren grup, hükümet aleyhinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Ali Kılıç, şöyle konuştu:

"AK Parti hükümeti baskıcı ve arti demokratik uygulamalarına boyun eğmeyen ve sesini yükselten KESK'in üye ve yöneticilerini gözaltına alarak KESK'i sindirebileceğini sanmaktadır. Uzun bir süredir konfederasyonumuz üzerinde yaratılan baskılar sonucu 39 üye ve yöneticimiz tutuklu iken bugün yurt genelinde yapılan şafak operasyonu ile 71 yönetici ve üyemiz gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların sayısının artmasından kaygı duyuyoruz. Son dönemde örneklerini sıkça gördüğümüz bu gözaltıların demokratikleşme söylemlerinin arttığı, yeni Anayasa tartışmalarının yapıldığı, yargı paketlerinin hazırlandığı bir dönemde gerçekleşmiş olması dikkat çekicidir. İnsanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkes hedef tahtasındadır."

Kılıç, AK Parti hükümetinin kendisi gibi düşünmeyenlere tahammül edemediğini savunarak, "Gözaltına alınan arkadaşlarımızın tek ortak noktası yıllardır kamu emekçileri mücadelesininin içinde kararlılıkla yer almaları ve Kürt olmalarıdır. AK Parti kendisi gibi düşünmeyen Kürtlerin siyaset yapmasına tahammül edemediği gibi sendikacılık yapmasına da tahammül edememektedir" diye konuştu.



HÖ(EA/SS)