Sivas Belediyesi ve Cem Vakfı işbirliğinde Muharrem ayı nedeniyle 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programa, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı Başkanı Ali Akyıldız, Alevilikten ve Kerbela olayından bahsetti. Ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Belediyemizin, Cem Vakfı ile el ele düzenlediği bir programda Alevi kardeşlerimiz, Bektaşi kardeşlerimiz bugün aramızdalar. Hz. Hüseyin efendimizi Hz. Hasan efendimizi, Kerbela'da şehit edilen 72 seyidi anlamadan kamil bir müslüman olmak mümkün değildir" dedi.

Konuşmasının devamında Madımak olaylarına değinen Başkan Ürgüp, "Madımak olayları Sivas için çok önemli bir sorundur. Başta sayın valimiz ve devlet erkanımızla birlikte hep birlikte elimizi taşın altına koyarak bu sorunu çözeceğiz. Geçtiğimiz günlerde 18 temsilci ile cumhurbaşkanlığı makamına çıktık. Dedik ki, 'bu hadiseler Devlet Deneme Kurulu denetime alınsın. Failler, suçlular bulunsun'. İstanbul'daki Sivas günlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bize hitaben dediki, 'Sivaslıların Madımak'ta bir dahli yoktur. Dahli olduğuna inanmıyorum. Aşık Veysel'lerin çıktığı Sivas'tan, O'nun memleketinden böyle kötülükleri yapan insanlar çıkmaz' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu söylemi toplumumuz için çok önemli bir söylemdir. Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Gözyaşı Sanat Merkezinin hazırladığı ve yönetmenliğini Haşim Akten'in yaptığı 'Gözyaşı Geceleri Kerbala' oyunu sunuldu. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği programda birçok izleyicinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Bu arada programa katılan Cem Vakfı üyeleri için salonda mavi şerit ile çevrilmiş bir oturma alanı oluşturduldu. Buraya gelen üyelere CEM Vakfı üyesi olup olmadığı soruldu. Ancak bu şeridin yanlış anlamalara neden olabileceği düşüncesiyle daha sonra güvenlik görevlilerince kaldırıldığı görüldü. Vakfın isteği üzerine üyeler için bu alanın oluşturulduğu öğrenildi.



GC (EA/RT)