Kentte kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde eksi 20'lere kadar düşen hava sıcaklıkları nedeniyle cadde ve kaldırımlar buz pistine dönerken binaların çatılarında dev buz sarkıtları oluştu. Belediye görevlileri, kar ve buzları temizlemek için yoğun çaba gösterdi. 

HAL ESNAFI ISINMAK İÇİN KASALARI YAKTI

Soğuk hava esnafı da olumsuz etkiledi. Perakende sebze ve meyve hali esnafının büyük çoğunluğu soğuk hava nedeniyle tezgah açamadı. Açanlar ise sattıkları sebze ve meyveleri, üzerini battaniye ile örterek korumaya çalıştı. Soğuk havada zor koşullar altında satış yapan hal esnafı, ısınmak için sebze ve meyve kasalarını yaktı.

ARAÇLARINI HALI VE BATTANİYE İLE ÖRTTÜLER

Soğuk hava ulaşımda da aksamalara yol açtı. Sürücülerin bazıları buzlanma nedeniyle trafiğe çıkamazken, bazıları da donan araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti. Araçlarını soğuktan korumak isteyenler üzerlerini halı ve battaniyelerle kapattı. Kent genelinde ise kar yağışı sonrasında kapanan köy yollarının büyük bölümü yeniden ulaşıma açıldı. Halen yolu kapalı bulunan 83 köy için de çalışmalar sürüyor.

TEPSİ İÇİNDE KARDAN ADAM

Kentte zaman zaman etkili olan kar yağışını eğlenceye dönüştürenler de oldu. 6 yaşındaki Ece Uzer, yaptığı küçük kardan adama kendi şapka ve atkısını taktı.Kardan adamın bozulmasını istemeyen küçük kız yaptığı kardan adamı bir tepsi içerisine koyarak yaşadığı evin penceresinin önüne koydu. 

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yarından itibaren kent genelinde yeniden etkili olmasının beklendiğini belirttiler.


HÖ(EA/AK)