Merkeze bağlı Alahacı Köyü'nde oturan, çiftçi, evli ve 6 çocuk babası Hacı İbrahim Güzeldoğan koyunlarını sulamak için köyün yakınında bulunan ırmak kenarına indi. Bu sırada ırmak kenarında ağaçların içinde yatan domuzun saldırısına uğrayan Hacı İbrahim Güzeldoğan ağır yaralandı. Domuz saldırısından kendi çabaları ile kurtulan Güzeldoğan, köylüler tarafından köye getirildi. Çağırılan 112 Acil Servis Ambulansı ile Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan ve tedavi altına alınan Hacı İbrahim Güzeldoğan’ın domuz saldırısı sonucu sol bacağının parçalandığı ve vücudun çeşitli yerlerinde derin yaralar oluştuğu görüldü. Domuz saldırısı sonucu ağır yaralanan Hacı İbrahim Güzeldoğan, şöyle devam etti:

"Koyunlarımı götürüyordum. Irmak kenarında ağaçlar içinde yatan domuzu fark etmedim. Arkadan bana saldırdı. Beni kurtarmaları için bağırdım. Fakat bu sırada sol bacağımın baldır kısmından beni ısırdı. Kendi çabam ile kurtuldum. Sonra gitti. Büyüklüğü bir öküz kadar vardı. Köylüler geldi. Beni alarak köye getirdi. Köye taşımalı olarak gelen öğretmenleri taşıyan servis beni alarak Sivas’a getirmek için yola çıktı. Bu sırada çağırılan ambulans ile yolda karşılaştık. Beni alarak hastaneye getirdi. Bacağımda meydana gelen kanamayı zorla durdurdular."

Hastanede tedavi altına alınan Güzeldoğan'ın sol bacağında derin yaralar olduğu ve ameliyata alınacağı belirtildi.

KARDEŞİNE BAKMAYA GİTTİ DOMUZ SALDIRISINA UĞRADI

Hasan Güzeldoğan, yardım isteyen kardeşine bakmak için giderken aynı domuzun saldırısına uğradı. Hafif yaralanan Hasan Güzeldoğan da hastaneye getirilerek tedavi altına alınırken hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. 

Alahacı köyü yakınlarında iki kardeşe saldıran domuzun 20 Aralık 2012 günü İl Özel İdare ekiplerinin yol açma çalışmasını takip etmek için bölgeye giden gazeteciler tarafından ırmak kenarında görüntülendiği ifade edildi.



HY(EA/İD)