Şırnak'ta Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi doktor ve sağlık çalışanları, intihar ettiği belirtilen acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem için saygı duruşunda bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı. Şırnak Devlet Hastanesi poliklinik girişinde yapılan basın açıklamasına yaklaşık 30 kişi katıldı. Burada konuşan Şırnak Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Başkanı Lezgin Gözlek, Dr. Melike Erdem'in, Alo 184 SABİM hattına gelen bir hasta şikayeti üzerine savunmasının alınmasından sonra intihar ettiğini söyledi. 184 SABİM hattının sağlık çalışanları üzerinde baskı aracına dönüştürüldüğünü iddia eden Gözlek, bu hatın kapatılması gerektiğini belirterek,şöyle dedi:

"İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem 30 Kasım 2012 günü, Alo 184 SABİM hattına yapılan bir şikayetle ilgili savunmasını verdikten sonra çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak yaşamına son verdi. Suçluluğun telaşına kapılan yetkililer ise delilleri karatmaya, yok etmeye çalışıyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın, Dr. Melike Erdem'in ölümüyle ilgili delilleri karartmasına asla izin vermeyeceğiz. Hekimleri, sağlık çalışanlarını, hastalara kırdıran 'Alo 184-SABİM sağlıkçı taciz hattına karşı isyan ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları olarak 'Alo 184-SABİM, yetti artık, çık devreden' diyoruz. Talebimiz açık ve nettir: Alo 184-SABİM hattı derhal kapatılmalıdır."

Basın açıklamasının ardından doktorlar Melike Erdem için tekrar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Doktorlar, tedavi için gelen vatandaşları da saygı duruşuna davet etti.