Şırnak'ta 18 takımın katıldığı okullar arası futbol turnuvası, bugün Orhan Uysal İlköğretim Okulu ile Kumçatı Şehit Mehmet İnal İlköğretim Okulları arasında oynanan filan maçı ile sona erdi. Finalde, Kumçatı İlköğretim Okulu'nu 5-3 yenen Orhan Uysal İlköğretim Okulu şampiyon oldu. Uğurum Halı Saha Kompleksi'nde düzenlenen turnuva sonunda ilk 4'e giren ilköğretim okullarına kupa ve çeşitli ödüller verildi. Okul takımlarına ödüllerini Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta, Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven ve Orhan Uysal İlköğretim Okulu Müdürü Suat Onuk verdi. Emniyet Müdürü Usta, Şırnakspor altyapısını oluşturmak için benzer sosyal aktiviteleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Emniyet Müdürü Avni Usta, daha sonra Toplum Destekli Polis Amirliği'nce, sık sık olayların çıktığı Ömer Kabak Meydanı'nda öğrenciler ve çevrede bulunanlara aşure dağıtımına katıldı. Aşureyi alan öğrenciler, oldukları yere çömelerek bunları yedi. Aşure dağıtımını yapan Emniyet Müdürü Usta, öğrenci ve gençlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ömer Kabak Meydanı'ndaki esnafı da ziyaret eden Usta, aşure dağıttı hem de onlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Sık görülen sokak olayları nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf, olaylarda polisin de aşırı derecede gaz bombası kullanmasından yakındı. Usta, halkın en temel hakları olan demokratik haklarının kullanmasında sakınca görmediklerini, çıkan olaylardan kendilerinin de rahatsız olduğunu belirterek, "Esnafımız bu olaylardan en fazla zarar gören kesimdir. Bu tür olayların en kısa zamanda bitmesini umuyoruz" dedi.